Phnom Penh beste reistijd

Het weer in Phnom Penh

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Phnom Penh te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Phnom Penh? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor Phnom Penh

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Phnom PenhMei t/m oktober is moessontijd in Phnom Penh en dat betekent een grote kans op overstromingen in Phnom Penh en rond juli en augustus ook in de andere gebieden. Je droge reisdagen plan je tussen november en april.

Reisadvies Phnom Penh: is Phnom Penh veilig?
Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
7 januari Dag van de Overwinning, 30 maart Phnom Penhans Nieuwjaar, 9 november Onafhankelijkheidsdag, 25 t/m 27 november Bonn Om Touk Waterfestival.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over Phnom Penh

Beste foto's & tips van Phnom Penh

'1104114' door VerelleSmith '1104114' door VerelleSmith

CambodjaPhnom Penh

CambodjaPhnom Penh

Silver Pagoda (Royal.

VerelleSmith

Van alle steden die we tijdens onze reis naar Azie hebben bezocht stak Phnom Pehn er voor mij niet met kop en schouders bovenuit, maar het bezoek aan de Royal Palace en de Zilveren Pagoda (Wat Preah Keo) vond ik prachtig. Het kwam letterlijk met bakken de lucht uit tijdens ons bezoek, maar ik vond juist dat de donkere luchten prachtig afstaken tegen de gouden ornamenten en het groen/blauwe van de hekwerken. Helaas mochten we binnen geen foto's maken, de vloer van deze pagode is bedekt met 5000 zilveren tegels die één kilogram per stuk wegen. Dit is gelukkig bewaard gebleven tijden het regime van de Rode Khmer, wat over een hele boel andere relikwieën niet gezegd kan worden, helaas.

'1111526' door Annemijn '1111526' door Annemijn

CambodjaPhnom Penh

CambodjaPhnom Penh

Een duik in de...gesc

Annemijn

Een bijzondere locatie, de Tuol sleng gevangenis. Een locatie die op ons veel indruk gemaakt heeft. Het verhaal van een oude school dat omgebouwd is tot gevangenis door de Rode khmer, waar duizenden gevangenen zijn gemarteld en vermoord. De beelden van alle foto's aan de muren blijven in je hoofd zitten. Zelf wisten wij ook niet hoe we deze bijzondere locatie op de foto moesten zetten.

'860679' door LMCFrits '860679' door LMCFrits

CambodjaPhnom Penh

CambodjaPhnom Penh

De meloenman

LMCFrits

Zittend op een bankje langs de straat in Phnom penh gaat het dagelijks leven aan mij voorbij. Tussen de auto's, bussen en scooters loopt deze man met zijn kar door de warme straat. Met zijn hoedje op en zijn handschoenen aan trekt hij een kar met meloen achter zich aan.

Laat kaart zien