Kratie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kratie, de Irawaddy dolfijnen en Koh Trong

Kratie,
Cambodja


Er zijn eerder meer tips over Kratie, de Irawaddy-dolfijnen en Koh Trong geweest, maar om deze nog even aan te vullen;
Eet in Kratie bij 1 van de de eetstalletjes langs de Mekong ondanks het eenvoudige eten kan je hier niet alleen van de prachtige zonsondergang genieten is het ook nog eens een goede plek voor een lekker koud biertje!
Als je de plek de dolfijnen wilt zien (grote kans om ze te zien) dit is ongeveer 12 kilometer buiten het stadje. Je kan met een tuktuk voor 5 dollar heen en terug maar wat nog beter is: huur een fiets en ontdek het echte leven op het platteland en langs de Mekong. Hoor alle kinderen 'hello' naar je roepen, zwaaien en je achterna rennen en je voelt je helemaal gelukkig (als dat al niet was)! Wil je een grote kans hebben om de dolfijnen te zien ga dan s'ochtends vroeg of eind van de middag dan laten z e zich vaak aan de oppervlakte zien.
Als je naar het eilandje aan de overkant van Kratie wilt gaan, Koh Trong genaamd huur dan een fiets in Koh Trong en niet in Kratie zelf want er is een steile trap van wel tientallen treden waar je je fiets dus vanaf en omhoog moet krijgen. Het is maar een kleinigheidje..
Op Koh Trong is trouwens 1 heel mooi guesthouse gelegen waar een supervriendelijke eigenaar je een warm welkom heet. Mocht je hier niet overnachten; je kan hier ook heerlijk lunchen en vormt dus een perfecte break.