Banteay Srei tempel

In de Banteay Srei tempel vind je wandversieringen die tot de Khmer-architectuur worden gerekend. Het is ook de enige tempel die door een dienaar is gemaakt in plaats van een koning. De gedetailleerde reliëfs en de ligging maken het een bijzondere tempel. De Banteay Srei tempel ligt niet ver van Siem Reap in het noordwesten van het land.

Informatie over Banteay Srei tempel

Beste foto's & tips van Banteay Srei tempel

'486588' door sander1809 '486588' door sander1809

CambodjaBanteay Srei tempel

CambodjaBanteay Srei tempel

Banteay Srei tempel

sander1809

Deze tempel ligt van de vaste routes van Angkor af en is een stukje rijden, hierdoor was het er een stuk rustiger. De tempel staat bekend om zijn gedetailleerde en sierlijke versieringen. Tevens was deze tempel anders doordat hij gebouwd is uit roze zandsteen.

'441777' door twalia '441777' door twalia

CambodjaBanteay Srei tempel

CambodjaBanteay Srei tempel

Details

twalia

Banteay Srei is een van de vele tempelcomplexen van Angkor. Door velen wordt dit tempelcomplex gezien als een van de mooiste. Het is een hindoe tempel gewijd aan de god Shiva. De tempel staat vooral bekend om zijn prachtige gravures. De mooiee details zijn goed bewaard gebleven, je blijft kijken!

'557162' door Graaf '557162' door Graaf

CambodjaBanteay Srei tempel

CambodjaBanteay Srei tempel

Bas-Reliëfs Banteay..

Graaf

Het Angkor complex ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden van Siem Reap. Het hele complex is ongeveer 25 km2 en bevat meer dan 100 tempels en ruïnes. De bouw begon in 1113, onder de regering van Suryavarman II, en werd vlak voor de dood van de koning in 1150 opgeleverd. Het is gebouwd ter ere van de Hindoe-God Vishnu. Ruim 100 jaar later werd het een boeddhistische tempel. Het is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De Angkor Wat is gebouwd van steen, en alle huizen eromheen waren van hout. Het is het belangrijkste overblijfsel uit het Khmer rijk dat mogelijk wel een miljoen inwoners heeft gehad. Sinds 1992 staat het op de werelderfgoedlijst van Unesco. Khmerkunst werd geïnspireerd door de Indiase kunst, maar ontwikkelde zijn eigen kenmerken. Dit resulteerde in een nieuwe horizon in oriëntaalse kunst De Banteay Srei tempel ligt ongeveer 25 km van Angkor Wat verwijderd en is beroemd om zijn prachtige bas-reliëfs uit de klassieke Khmer-architectuur. Deze tempel van roze zandsteen stamt uit 967 na Chr.

Laat kaart zien