Jungle

'234142' door roosje64 '234142' door roosje64

BruneiJungle

BruneiJungle

Brunei's regenwoud

roosje64

Als je in Ulu Temburong National Park bovenop de canopy walkway staat (een soort stalen constructie bestaande uit enkele torens met elkaar verbonden via eens malle loopbrug) heb je op 250 mtr. hoogte dit schitterende uitzicht over een van de oudste regenwouden ter wereld. Hier de zon zien opkomen is een adembenemende ervaring. Niet voor mensen met hoogtevrees! Zie ook mijn tip: bovenop het regenwoud.

'398795' door suusv '398795' door suusv

BruneiJungle

BruneiJungle

Zonnestralen door het

suusv

In de jungle van Brunei nam onze gids ons mee om te laten zien hoe zij en haar familie leven in en van de jungle. Ze gebruiken de indrukwekkende flora en fauna voor medicijnen, eten, kleding en bescherming. De lunch werd op een vuurtje gekookt: in net gekapte bamboe werden de groentes en kip gekookt. En daar zaten we, op een banenblad, eenzelfde blad als bord, aan de rivier, van een heerlijke maaltijd te genieten. De rook die van het vuur kwam maakte, samen met de zonnestralen die door de bomen kwamen, het plaatje compleet. Al met al een geweldige ervaring. Dan realiseer je je weer dat waar we ons in de westerse wereld druk om maken, allemaal relatief is.

'394295' door suusv '394295' door suusv

BruneiJungle

BruneiJungle

Tarsier

suusv

Tijdens een nightwalk in de jungle van het Ulu Temburong National Park, zagen we deze wilde tarsier. Een magnifiek beest, erg bijzonder om te zien. Hij is zo klein als je hand, is een nachtdier, jaagt op insecten en kan door de bouw van zijn achterpoten erg ver springen.

'394625' door suusv '394625' door suusv

BruneiJungle

BruneiJungle

Zonsondergang in de..

suusv

Sumbiling Eco Village is een geweldige ecolodge in de jungle van Brunei. Je slaapt in een tentje, aan de rivier waar je als het warm is een duik in kunt nemen, en als je geluk hebt, ziet het er zo uit als de zon ondergaat...

'113641' door Sannetje001 '113641' door Sannetje001

BruneiJungle

BruneiJungle

Mieren in de bossen..

Sannetje001

Temburong

'348962' door Miller '348962' door Miller

BruneiJungle

BruneiJungle

Fladderen

Miller

SVP Vergroot openen!! Een dag door jungle bij Ulu Temburong NP van Brunei. Zoals jullie al weten vliegen veel vlinders in Jungle, die maar blijven rond fladderen maar gelukkig wil deze wel even pauze nemen voor ons, wel erg kort.

'298560' door evo '298560' door evo

BruneiJungle

BruneiJungle

Vlonders

evo

Diep in de jungle, op de weg richting Labi, kwamen wij uit bij het Taman Rekreasi Hutan Luagan Lalak oftewel het Luagan Lalak recreatiepark. Het park is ongeveer 270 hectare groot en erg rustig. Wij hebben daar gepicknicked en zijn niemand tegengekomen. Brunei is nog een land dat niet wordt overspoeld door toeristen. Je merkt het eigenlijk aan alles; er zijn maar een handjevol hotels, geen wegenkaarten en weinig informatie over de bezienswaardigheden.

'235533' door roosje64 '235533' door roosje64

BruneiJungle

BruneiJungle

Hoogtevrees?

roosje64

De Canopy Walkway in Ulu Temburong National Park. Ik schreef erover in mijn tip "bovenop het regenwoud". En als je daar dan staat, en uitkijkt over een van de oudste regenwouden ter wereld, dan is dat heel speciaal. Om jullie een kleine indruk te geven van de Canopy Walkway, hier is ie dan. Bovenop dat torentje heb in een aantal van mijn eerdere Brunei foto's genomen.

'234381' door roosje64 '234381' door roosje64

BruneiJungle

BruneiJungle

Welkom in Brunei

roosje64

Deze jongens verwelkomden een groep functionarissen in het plaatsje Bangar. Het is daar de gewoonte om dat dan met veel tromgeroffel te doen. Ik vond het mooi hoe het zonlicht schaduwen van hun handen op de trommels maakte.

'294528' door evo '294528' door evo

BruneiJungle

BruneiJungle

Springende probiscus.

evo

Na ongeveer een uur varen vanaf Bandar Seri Begawan, bereik je het mangrovewoud waar deze apen leven. Deze apen komen alleen op het eiland Borneo voor en zijn een bedreigde diersoort. Wij hadden het geluk een hele "familie" te zien. Een mannetje leeft met meerdere vrouwtjes en hun kroost samen. De vrouwtjes zijn kleiner en hebben ook een kleinere neus.

'234683' door roosje64 '234683' door roosje64

BruneiJungle

BruneiJungle

Top of the world

roosje64

Nog een foto uit mijn serie van het tropisch regenwoud in Brunei. Genomen vanaf de Canopy Walkway (zie ook mijn tip). Een pittige klim maar een prachtig uitzicht was mijn beloning. On top of the world!

'284807' door diverkim '284807' door diverkim

BruneiJungle

BruneiJungle

Orang Belanda

diverkim

De Orang Belanda, vertaald is dat de man uit Nederland. zo noemt de bevolking hem vanwegen zijn dikke buik en grote neus. Nu weet ik niet of we daar nu zo trots op moeten zijn maar wat wel een fijt is, is dat hij ontzettend fasinerend is om te zien. maar zoals over de hele wereld, word zijn leefgebied steeds kleiner en verdwijnen ze elke dag een beetje meer.

'294533' door evo '294533' door evo

BruneiJungle

BruneiJungle

Probiscus monkey in d

evo

Na een hele poos zoeken in het mangrovewoud hadden we de apen gevonden, maar het valt niet mee om ze goed in beeld te krijgen. Dit mannetje ging er eens lekker voor zitten en keek recht in de lens.