Jungle beste reistijd

Het weer in de jungle

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de jungle te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in de jungle? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor de jungle

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Jungle:De beste reistijd voor Jungle is februari en maart. Een flinke regenbui kan je in Jungle het hele jaar door op je hoofd krijgen, maar je vergooit je kansen tussen september en januari. De ‘droogste’ dagen pak je tussen februari en april.
Feestdagen


Reisadvies
Voor Jungle geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
23 februari Nationale Dag, 31 mei Dag van het Leger, 15 juli Geboortedag van de Sultan.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Jungle

Beste foto's & tips van Jungle

'234142' door roosje64 '234142' door roosje64

BruneiJungle

BruneiJungle

Brunei's regenwoud

roosje64

Als je in Ulu Temburong National Park bovenop de canopy walkway staat (een soort stalen constructie bestaande uit enkele torens met elkaar verbonden via eens malle loopbrug) heb je op 250 mtr. hoogte dit schitterende uitzicht over een van de oudste regenwouden ter wereld. Hier de zon zien opkomen is een adembenemende ervaring. Niet voor mensen met hoogtevrees! Zie ook mijn tip: bovenop het regenwoud.

'398795' door suusv '398795' door suusv

BruneiJungle

BruneiJungle

Zonnestralen door het

suusv

In de jungle van Brunei nam onze gids ons mee om te laten zien hoe zij en haar familie leven in en van de jungle. Ze gebruiken de indrukwekkende flora en fauna voor medicijnen, eten, kleding en bescherming. De lunch werd op een vuurtje gekookt: in net gekapte bamboe werden de groentes en kip gekookt. En daar zaten we, op een banenblad, eenzelfde blad als bord, aan de rivier, van een heerlijke maaltijd te genieten. De rook die van het vuur kwam maakte, samen met de zonnestralen die door de bomen kwamen, het plaatje compleet. Al met al een geweldige ervaring. Dan realiseer je je weer dat waar we ons in de westerse wereld druk om maken, allemaal relatief is.

'394295' door suusv '394295' door suusv

BruneiJungle

BruneiJungle

Tarsier

suusv

Tijdens een nightwalk in de jungle van het Ulu Temburong National Park, zagen we deze wilde tarsier. Een magnifiek beest, erg bijzonder om te zien. Hij is zo klein als je hand, is een nachtdier, jaagt op insecten en kan door de bouw van zijn achterpoten erg ver springen.

Laat kaart zien