Thimphu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lovestory in Thimpu

Thimphu,
Bhutan


In Bhutan gelden strikte bouwvoorschriften; alle gebouwen moeten in dezelfde stijl gebouwd worden, opgetrokken van hout, beschilderingen volgens vaste patronen. Zo wordt de eigen cultuur in stand gehouden. Toch ontkomt men niet aan de moderne communicatiemiddelen . Er zijn computers en mobieltjes en er is een bioscoop! Hier zie je de Rapa bioscoop in Thimpu, de hoofdstad. Op dit moment draait de film Seday, een tranentrekker. De acteur Checho Dorji is Lethro, een leraar op de dorpsschool, die met het plattelandsmeisje Seday (Lhaki Dolma) , wil trouwen.
Haar laaghartige moeder wil echter een boer als schoonzoon en zorgt er op slinkse wijze voor dat Lethro overgeplaatst wordt naar Thimpu.
Seday wordt ziek van verdriet en vertrekt naar het ziekenhuis in Thimpu. Lethro vangt haar natuurlijk op. Eind goed al goed? Bijna. Seday en Lethro zijn gelukkig en krijgen een dochtertje, maar Seday overlijdt bij de bevalling. Seday’s moeder is woedend, maar dan grijpt eindelijk de vader van Seday (die onder de plak zit bij zijn vrouw) in. Hij slaat zijn vrouw en geeft haar de schuld van alle ellende. Moeder toont berouw, de grootouders adopteren het kind en Lethro gaat naar een klooster in Darjeeling.