Bahrein image

Bahrein


Reisgids

Bahrein
Azië
Herman m

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Bahrein-vakantie: je gratis reisgids

Het koninkrijk Bahrein is een archipel (een eilandengroep) in de Perzische Golf, ten oosten van Saudi-Arabië. Het is de kleinste natie van het Midden-Oosten, met een van de snelst groeiende economieën. Parelduiken was de voornaamste economische activiteit totdat in 1930 olie werd ontdekt. Het landschap van Bahrein bestaat voor 92 procent uit woestijngrond. De Bahreini worden geplaagd door periodieke droogte en zandstormen. Maar ondanks die ontberingen zijn zij trots op hun bijzondere cultuur, hun religie en hun geschiedenis. Deze strekt zover dat sommigen claimen dat Bahrein de Tuin van Adam en Eva was. Sla dus een beschermende doek om je hoofd en ontdek Bahrein: ‘de parel van de Perzische Golf’.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Van onze community

Qal'at al-Bahrein
Qal'at al-Bahrein
Noord Bahrein
Herman m

Praktisch

 • Is Bahrein veilig? Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Bahrein:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Bahrein kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Bahreinse dinar (BHD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Bahrein – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Bahrein, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Bahrein gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type G
 • Tijdsverschil: 2 uur later
  De hoofdstad van Bahrein is Manamah.
  Het oppervlak van Bahrein is even groot als Texel.
  De gesproken taal/talen: Arabisch.