Sevan meer

Foto door Reisreporter jeannette

Dit eilandje voor de kust is een geliefde duikplek. Al duikend of snorkelend kom je met een beetje geluk barracuda’s en haaien tegen. Het eiland is met een boot vanuit Ground te bereiken.

Informatie over Sevan meer

Beste foto's & tips van Sevan meer

'563217' door jeannette '563217' door jeannette

ArmeniëSevan meer

ArmeniëSevan meer

Bijzondere...begraafp

jeannette

Een hele bijzondere Armeense begraafplaats van Noratus ligt in de buurt van het Sevanmeer. De begraafplaats staat bekend om zijn fraaie oude grafstenen: de chatsjkars.

'1064099' door Dianadm '1064099' door Dianadm

ArmeniëSevan meer

ArmeniëSevan meer

Magisch Sevan

Dianadm

Lake Sevan in Armenië is het grootste meer in het Kaukasus-gebied. Het ligt op 1914 meter hoogte en is daarmee één van de hoogstgelegen meren ter wereld. Het wordt gevoed door verschillende rivieren en smeltwater uit de bergen en maakt deel uit van het NP Sevan. In de zomermaanden is het meer een geliefde plek om aan het warme Yerevan te ontsnappen. Buiten het seizoen is het er een stuk rustiger, je ziet er alleen wat wandelaars en bikers. Het mooiste uitzicht heb je vanaf het plaatsje Sevan, waar het klooster Sevanavank staat. Dit klooster lag oorspronkelijk op een eiland en was alleen te bereiken per boot. Toen het waterpeil tijdens de Sovjetperiode zakte (door irrigatie), werd het een schiereiland. Om het meer op zijn mooist te zien, kun je hier het best tegen zonsondergang zijn. Dan is het schiereiland zo goed als verlaten en met een beetje geluk zetten de laatste zonnestralen het omringende bos in vuur en vlam.

Laat kaart zien