Jerevan reisblogs

Armenia reisverslag zaterdag 31/7/2010

smilingfred was er (tot 08 aug 2010) Gepost op 14 aug 100 reacties

Zaterdag 31.07.2010
Vanochend pas om 09.00 uur opgestaan. Het was warm in mijn kamer, ik had vergeten om op tijd de airco in te schakelen. Ging douchen en eten en omdat de zaak pas om 12.00 uur geopend werd, had ik de tijd om wat te gaan wandelen. In de straat naast me is een straatmarkt. Honderden kraampjes, bedekt met blauw zeil, tegen de hete zon,bieden allerlei koopwaar, van nieuwe spullen tot oude spullen aan.
Wat kwam ik tegen: Armeense handgeknoopte tapijten, barnstenen souveniers, kleding, geborduurde tafelkleden, muziekinstrumenten (fluiten, gitaren, etc), vele schilderijen, houtsnijwerken, ect. De markt is enkele kilometers lang en wanneer het niet te heet is, lekker om er langer op te vertoeven. Na een uurtje te hebben rond gedwaald, ben ik naar mijn appartement gewandelend, wel onder de bomen, want daar is het lekker koel.
Kopje koffie gedronken, nog wat in mijn boek gelezen en toen naar de zaak gaan wandelen. Ik was de eerste bij de zaak. Niemand was er nog en na een paar minuten kwam er gelukkig een medewerker die de deur opendeed. Gelijk werd er Armeense sterke koffie voor me gemaakt. En nu aan het werk.
Op tijd komen is in Armenia niet altijd gewoon, behalve bij de firma waar ik nu ben. Ze zeggen, jullie hebben het horloge en wij de tijd. Dat klopt ook, soms rennen ze zich rot, soms ze hebben genoeg tijd om te kletsen.
De dag ging, zoals gewoonlijk met werken door tot aan 17.00 uur. Iedereen was dan vrij, dus ik ook. Tot nu toe gingen we met twee personen ergens dineren, maar nu stond ik er alleen voor. Ik ging op een bankje zitten in de meest belangrijkste winkelstraat die verbonden is met de hart van de stad, namelijk het operagebouw, alwaar het zwanenmeer is gelegen. Het was warm en ik ging in de schaduw zitten en keek hoe de mensen door de winkelstraat hun contacten opdeden of gewoon hoe ze bij de dure merken winkels inkopen deden.Ik heb er zo’n 2 uurtjes gezeten en genoten van wat er rond mij om gebeurde. Veel erg jonge meisjes, korte rokken, mooi om te zien. Vlot gekapte jongens, op meiden jacht. Meisjes zijn vaak uitdagend gekleed. Wanneer de meisjes trouwen, moeten ze maagd zijn en dat weten de meeste jongens en gedragen zich er naar.
Rond 20.00 uur ben ik gaan eten. Het restaurant was leeg en ik zat daar alleen te eten. Bier, vlees, gebakken aardappalen, wat groenten, dit was mijn maaltijd. Na korte tijd ben ik weggegaan en vroeg me af of ik weer de fatastische watershow met allerleid kleurende fonteinen weer wilde zien. De keuze was of naar mijn kamer of weer naar de show. Deze begon om 21.00 uur en eindigt om 24.00 uur. Ik koos voor het laatste en had een beste tijd daar. Buiten de spuitende kleurrijke fontijnen, waren er veel mensen op de been. Ik genoot van de klassieke muziek en de kleurrijke fontijnen.
Naast me kwam een jonge moeder (weduwe) met haar dochter te staan. Zoals het gaat: het meisje (ik denk 23 jaar jong) vroeg me waar ik vandaan kwam en ze had meer vragen. Aldoende kwamen we in gesprek dat uiteindelijk tot 24.00 uur zou duren. Ze is leerling journaliste en vertelde honderd uit over wat ze aan het leren was. Ze zou me gaan mailen en later deze week wilde ze me een intervieuw afnemen die dan in de krant gepubliceerd gaat worden. Toen ik eenmaal in mij kamer was, heb ik nog een ½ uurtje gelezen en viel kort daarna in slaap.

smilingfred Positie 30156 (0 p.) Lid sinds 27-10-2009 Foto's en tips: 17 Blogs: 53 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vietnam duurzaam toerisme
0 2
Gepost op 05 januari
Vietnam Centraal Vietnam
Vietnam van Noord naar Zuid
4 2
Gepost op 30 november
Vietnam
Voroneszh centraal Rusland vakanties
4 1
Gepost op 17 oktober
Rusland Centraal Rusland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.