Afghanistan image

Afghanistan


Reisgids

Afghanistan
Azië
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Reisreportages

Praktisch

Afghanistan-vakantie: je gratis reisgids

Helaas heeft de oorlog die al ruim twintig jaar voortwoekert veel kapot gemaakt in het land. Nog steeds is het erg gevaarlijk in Afghanistan en wordt er een negatief reisadvies afgegeven. Dag in dag uit blijft in het hele land de dreiging bestaan van terroristische aanslagen gericht op westerlingen. Vroeger was dit land een heuse backpackers-bestemming. De ontwikkeling die Afghanistan doormaakte loopt van Boeddhistisch cultureel middelpunt naar een synoniem voor het woord mijnenveld met een getraumatiseerd volk als bijverschijnsel...

Reisinspiratie

Van onze community

Afghanistan
Afghanistan
Oeroezgan
John Heeneman
Buzkashi
Buzkashi
Mazar-i-Sharif
RobGerritsen
Bloeiende papaver in Afghanistan
Bloeiende papaver in Afghanistan
Afghanistan
John Heeneman

Praktisch

 • Is Afghanistan veilig? Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Afghanistan:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Buiktyfus

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Afghanistan kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Afghanistan – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Afghanistan, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Afghanistan gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type E
 • Tijdsverschil: 3,5 uur later
  De hoofdstad van Afghanistan is Kabul.
  Het oppervlak van Afghanistan is even groot als Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Pahstu, Dari, Uzbeeks, Turkmeens.