Typisch Thais. Wat herken jij of wil jij ontdekken? image
Lkoedam

Typisch Thais. Wat herken jij of wil jij ontdekken?

Reizen door Azië is een ware beleving. Ieder land is anders en heeft een eigen charme. Maar wat is dan zo typerend voor Thailand? Welke punten herken jij of zou jij graag willen ontdekken?



Snacks maken op de markt (Foto: Van Verre | Nicole Engeltjes)



Eten



Nederlanders komen elkaar tegen en zeggen vaak: 'Hoi, alles goed?' In Thailand staat het eten echter centraal. Een begroeting in het Thais is dan ook vaak: 'Hoi, heb je al gegeten?' Niet heel gek als je je bedenkt dat op elke straathoek wel een eetkraampje te vinden is en in elk stadje wel een markt. Bovendien heeft elk gebied zijn eigen specialiteit. Gaat een Thai op reis naar een ander gebied, dan is het meer dan gebruikelijk dat hij voor de thuisblijvers een lokale specialiteit meeneemt als souvenir.



Tempels



De ene tempel is nog mooier dan de andere. En na 3 weken rondreizen door Thailand, ben je misschien wat tempelmoe, maar  Bangkok, Chiang Mai en Chiang Rai hebben allen een aantal bezienswaardige tempels die écht de moeite waard zijn. Om nog maar te zwijgen van de tempelruïnes in de oude koningssteden Ayutthaya en Sukhothai?



De Thaise koning



Koning Bhumibol is vorig jaar overleden en dat heeft een grote impact gehad op de Thaise inwoners. Meer dan zestig jaar heeft de koning het land geregeerd en dat heeft veel Thaise mensen gunstig gestemd. Zij zijn hem dankbaar voor de positieve effecten die hij voor het land teweegbracht. Kwaad spreken over de koning of nadrukkelijk een mening uiten is dan ook niet gebruikelijk en gewenst. Kwaadsprekers worden opgepakt en krijgen straffen opgelegd. De betrokkenheid van de Thaise bevolking naar het koningshuis is echt typerend voor Thailand.





Het land van de olifant (Foto: Van Verre | Nicole Engeltjes)



Olifanten



Thailand is het land van de olifant. Zelfs het nationale bier is naar de olifant vernoemd: Chang-bier. Op diverse plekken is het mogelijk om de olifanten in het wild te spotten. Maar kijk ook niet raar op als je door kleine dorpjes rijdt en daar een olifant langs de weg ziet staan. Helaas zijn er ook een hoop kampen waar het mogelijk is om op olifanten te rijden. Wij raden het jullie absoluut af om dit te doen. Deze worden door Van Verre uiteraard niet aangeboden. Bijzondere ontmoetingen met olifanten zijn uiteraard nog wel mogelijk. Wat dacht je van het spotten van wilde olifanten in het Kuiburi Nationaal Park? Of een bezoek aan één van de opvangkampen?