Top 10 mooiste tempels gekozen door de redactie image
Lkoedam

Top 10 mooiste tempels gekozen door de redactie

We gaven onze Columbus Reisreporters de opdracht om hun favoriete tempel, die ze ooit hadden bezocht, met ons te delen. In allerlei soorten en maten kom je ze wereldwijd tegen. De redactie heeft een top 10 geselecteerd, waarmee deze Columbus Reisreporters extra punten op hun profiel hebben verdiend! Gefeliciteerd.



10. Columbus Reisreporter Primavera31:

"De Cao Dai Tempel, twee uur rijden vanaf Saigon is zeer kleurrijk en zowel aan de binnen- als de buitenkant gedecoreerd met draken in alle soorten en maten. Helemaal achterin deze tempel is een ronde bol met het alziende oog te zien. Dit is het belangrijkste symbool van hun geloof. Het geloof van de Cao Dai."

 





09. Columbus Reisreporter Graaf:

"De Bayon is een mengsel van boeddhisme en hindoeïsme. Voor beide godsdiensten vindt men afbeeldingen in de tempel. In tegenstelling tot de meeste heiligdommen in Angkor is de Bayon rond en complexer, en het wordt niet door een muur omringd, maar door open zuilengangen. De bouw heeft ook veel langer geduurd. Momenteel staan er 37 deels weer opgebouwde torens, het origineel had waarschijnlijk 49 of 54 torens. Op de torens werden 200 gezichten van de Lokeshvara gehouwen, op de meeste 4, op andere slechts 2 of 3. Rondom de Bayon tempel zijn bas-reliëfs gebeeldhouwd met meer dan 11.000 figuren die het dagelijkse leven van Cambodja uit de 12de eeuw weergeven.



Wij liepen eerst om de tempel heen om de reliëfs te bekijken, tussen de grauwe ruïnes spotte ik een paar monniken, een mooi kleurcontrast."

 





08 Columbus Reisreporter Whelder:

"
Dit tempeltje troffen we tijdens onze fietsreis door Thailand aan de weg naar Phang Nga. Het tempeltje zelf is tamelijk standaard maar de geweldige setting maakt het mooier. De dramatische lucht (het was het staartje van de regentijd) versterkte het effect nog. De karstbergen zetten zich hier overigens door in de zee. De baa van Phang Nga zit er vol mee. "

 





07 Columbus Reisreporter Marcvankessel:

"De Jama Masjid, de belangrijkste, grootste en oudste moskee van India, stamt uit 1656 en is gebouwd in opdracht van keizer Shah Jahan. De moskee is alle dagen geopend voor niet-moslims (schoenen bij de poort), behalve tijdens het vrijdagsgebed. Het binnenplein biedt plaats aan maar liefst 25.000 gelovigen. Dat zijn er net zo veel als de inwoners van Maassluis, Vught, of Delfzijl."

 





06 Columbus Reisreporter HBplaatjes:

"
Bij de plaats Siem Reap ligt het complex Angkor. De bekendste tempel in dit complex is Angkor Wat. Het complex is echter veel meer dan dat. In totaal beslaat het ongeveer 20 bij 25 kilometer. Het dichtbij SiemReap liggen Angkor Wat en Angkor Thom. De meest bekende en erg grote tempelcomplexen. Hier is het ook behoorlijk druk. Ga je verder Angkor in dan wordt het rustiger. Sommige tempels heb je voor jezelf alleen. De tempels zijn in verschillende stadia van restauratie. Sommige zijn nagenoeg geheel gerestaureerd, zoals Angkor Wat. Andere liggen nog in de begroeiing en de bomen groeien op de stenen. Dit is bijna zo gelaten als het gevonden is. Wel is overal gezorgd voor veiligheid. Op de foto een tempel waar het heel rustig was. We hadden wisselvallig weer met zon en bewolking. Hoewel de lucht af en toe dreigend was hielden we het droog. "

 





05 Columbus Reisreporter Travelireentje:

"Jullie weten intussen wel dat ik erg fan ben van deze moskee, de Sheikh Zayed Moskee. Prachtig om te zien en een must see wanneer je in Abu Dhabi of Dubai verblijft.

Toegang is gratis, het mooiste is om rond zonsondergang bij de moskee te zijn door de verandering van de prachtige kleuren. Ook binnen in de moskee een overdadige pracht en praal.

Afgelopen keer moesten wij eerst een half uur rond rijden met de taxi omdat er een of ander belangrijk iemand op bezoek was in de moskee dan sluiten ze gewoon even alle toegangswegen af. Ach...het is de moeite waard om even te wachten ... Ga met de bus vanaf het busstation in Dubai voor nog geen 12 euro heen en terug!"

 





04 Columbus Reisreporter Wisseschout:

"We fietsen richting Jenka en komen in een groot driedaags Hindoeïstisch feest terecht met veel festiviteiten in en rond de tempel en overal stalletjes met eten. De fiets neergezet en rondgelopen. Helaas niemand gevonden die Engels sprak. Dus wat ze vierden? ...

Naar de muziek geluisterd, de mooi aangeklede mensen bewonderd, gekeken bij het offeren en hoe na uren van opstellen, foto's maken van elkaar een grote kar (waar veel priesters op plaats namen) door de mensen rond de tempel getrokken werd. We vielen wel op. Geen toerist te zien. En weet ook niet bij welk plaatsje want de plaatsnaamborden zijn niet te lezen."







03 Columbus Reisreporter Dianadm:

"Op nog geen 100 km van Bangkok ligt de stad Ayutthaya. Meer dan 400 jaar was Ayutthaya een machtig en rijk koninkrijk en het letterlijke middelpunt van Siam (het oude Thailand) totdat de stad in 1767 grotendeels werd verwoest door het Birmese leger. Ondanks de vernielingen is er nog genoeg te zien, overal zie je prachtige tempels, ruïnes en Boeddhabeelden. Deze liggen vrij verspreid, maar zijn uitstekend te bereiken per fiets.



De Wat Chai Watthanaram wordt beschouwd als één van de mooiste tempelcomplexen van Ayutthaya. Het enorme complex ligt aan de oever van de Chao Phraya Rivier en wordt omringd door prachtig grasvelden, waar door de Thaise kinderen gretig gebruik van wordt gemaakt. Op zondag zijn de kinderen vrij en wordt hier volop gevoetbald. Zo vanzelfsprekend is dit niet want nog geen 40 jaar geleden werden deze tempels nog overwoekerd door de jungle.



Een entreekaartje voor het tempelcomplex kost 50 Baht."

 





02 Columbus Reisreporter Walterstoffers:

"De Lakshmi Narayana Perumal Kovil tempel in Trinconmalee heeft op mij veel indruk gemaakt ! Het is een exacte kopie van een tempel in India gebouwd door bouwvakkers uit India, nog leuker is dat je praktisch geen toeristen tegen komt, en dat maakt het weer zo puur, genieten wat een kleuren!"

 





01 Columbus Reisreporter Yvoto-Travel:

"De zonsopkomst bij de tempels in Bagan is sprookjesachtig mooi. Eén van de mooiste zonsopkomsten die ik ooit gezien heb. De meeste toeristen worden naar dezelfde tempel gebracht. Wij dus ook. Op de bovenste etage van de tempel was het enorm druk en fotografen stonden elkaar te verdringen. Als je slechts één etage lager ging op de tempel was het echter veel rustiger en was het uitzicht net zo mooi. De tip is dus: ga een etage lager staan en ga naar een andere tempel om de zonsopkomst te bekijken. Vanuit welke hoek je het ook bekijkt: het blijft prachtig!!"

 



Hoe doe je mee?

Upload je beste foto met tip over jouw favoriete bounty bestemming. De redactie kiest uit alle inzendingen een top 10. De winnaars worden op de website vermeld en krijgen allemaal extra profielpunten: nr. 1 ontvangt 1500 punten, nrs. 2 t/m 10 ontvangt 750 punten. De Topfoto met tip (nr.1) wordt tevens voorzien van een rode ster.



Looptijd: t/m 31 oktober 2016

Win: extra punten op je Columbus Reisreporter profiel



Heb je nog geen Reisreporter-account?