Albanië: dé nieuwe hotspot voor hikers image
Lkoedam

Albanië: dé nieuwe hotspot voor hikers

Pssst! Albanië is een goed bewaard geheim onder wandelliefhebbers die graag buiten de gebaande paden treden. De bergen, bossen, meren en zandstranden heb je er nog vrijwel geheel voor jezelf. Onze favoriete regio's op een rijtje.

Foto: Michael Dehaspe / Columbus Travel
Foto: Michael Dehaspe / Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)


Albanese AlpenOp de grens van Albanië, Kosovo en MontenegroAlbanese RivièraMet zijn witte zandstranden en aquamarijnen zee lijkt de Albanese Rivièra meer op de Cariben dan de Méditerranée. Bijzonder mooi is de wandelroute aan de westkant van Nationaal Park Llogara in het Keraunisch kustgebergte, die door verschillende valleien leidt. Start in Kudhes, een dorpje bovenop een heuvel vol olijfgaarden. Loop vervolgens naar het historische stadje Qeparo en kom bij op de stranden bij het dorpje Jal. Speciale vermelding verdient Butrint in het uiterste zuiden. Hier liggen de resten van een oude Griekse stad. De omringende lagune is populair onder vogelspotters en staat bekend om zijn lekkere visrestaurants. De hikes variëren van negentig minuten tot veertien uur en je bevindt je op maximaal 1125 meter hoogte.Omgeving van PërmetPërmet is dé opkomende stad van Zuid-AlbaniëGaličicaDe historische dorpjes Voskopoja, Dardha en Vithkuq zijn een goed startpunt voor een ontspannen wandeltocht van twee tot vijf uur door de hooglanden en bossen van Zuidoost-Albanië. Zoek je meer uitdaging, neem dan het pad naar Magaro, met 2254 meter de hoogste piek van Galičica, een gebergte dat de grens met Macedonië vormt. In het gebied liggen ook het Prespa- en het Ohridmeer, waarvan de oevers zich ook voor onvergetelijke wandeltochten lenen.


Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Albanië: dé nieuwe hotspot voor hikers"

 • profile image comment
  Door Stefanborkos• geplaatst op 16 Feb 2016 | 19:49:54

  Een nog echt niet ontdekt pareltje in Europa. Dat kan ook niet anders doordat dit jaren afgesloten was van de overige wereld. Dit zou ik zo graag eens willen ontdekken. Het was al eens een droom in de jaren 70 maar totaal ontoegankelijk. Gelukkig nu is het mogelijk om het te bezoeken.

  Bericht aangepast op 09:29:42
 • profile image comment
  Door JMoerkens• geplaatst op 08 Feb 2016 | 12:03:27

  Leuk artikel. Albanië is echt een pareltje. Dat graag ontdekt wíl worden ook! Ik ben alleen in de omgeving van Butrint/Sarande geweest, maar dat is inderdaad erg de moeite waard. Prachtige natuur bij de Blue Eye Spring.

  Bericht aangepast op 08:28:07