Blote stewardess gewild en verguisd image
Jeannette

Blote stewardess gewild en verguisd

De verkoop van de kalender die Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair samenstelde met foto's van twaalf stewardessen in bikini, gaat erg goed. ‘We hebben 10.000 exemplaren laten drukken, hiervan zijn er nog maar 1000 over’, aldus marketingmanager David Gering. Niet iedereen is blij met de pin up-kalender.

Het cabinepersoneel van Ryanair heeft meegedaan aan een pikante fotoshoot en staan nu in de blootkalender. David: 'De foto’s zijn heel netjes, al is er wel eens een deel van een borst te zien. Het is een kalender met een knipoog.’

Niet iedereen is verheugd over de kalender. De Spaanse consumentenbond en het Instituut van de Vrouw hebben al een klacht ingediend tegen Ryanair. Zij noemen de kalender 'seksistisch'.

De kalender wordt verkocht aan boord en op ryanaircalendar.com voor zeven euro per stuk. Het doel is niet om reclame te maken voor eigen vliegtickets, maar ondersteuning van de Ierse organisatie Angel Quest. Angel Quest heeft een viertal kindertehuizen in Ierland en staat ouders bij van kinderen die hulp nodig hebben.