Afscheidszoen verboden image
Marieke1983

Afscheidszoen verboden

Met een roze bril zie je nu eenmaal niet alles. Bijvoorbeeld forenzen op het station die langs je heen willen racen als je net uitgebreid afscheid aan het nemen bent van je geliefde. Een Brits treinstation plaatste deze week daarom een verbodsbord om te voorkomen dat zoenende reizigers oponthoud veroorzaken.

Volgens managers van het spoorwegbedrijf Virgin Rail op het station Warrington storen verliefde stelletjes forenzen in hun gang naar een nieuwe werkdag. Reizigers hebben minder gepassioneerd gereageerd op de grote borden met pictogrammen van een zoenende man en vrouw met een dikke streep erdoor, die nu hangen op alle haal- en brengplekken. ‘Belachelijk. Laat ze het geld aan zinniger zaken besteden,’ aldus een reiziger.

Zoenverbod
Als je vanaf nu nog op amoureuze wijze afscheid van je geliefde wilt nemen, moet je een aparte zone op het station opzoeken. Een verbod op het afscheidskusje kenden de Amerikanen al in de jaren vijftig. Toen waren er zoenverboden van kracht op stations waar vrouwen hun werkende mannen uitzwaaiden.