Cultuurkalender 2024: de leukste wereldse festivals in oktober image
REDACTIE

Cultuurkalender 2024: de leukste wereldse festivals in oktober

Van Señor de los Milagros in Peru tot aan Jumping the bull in Ethiopië: deze wereldse festivals in oktober 2024 wil je absoluut niet missen!

oktober 2024: Señor de los Milagros in Lima, Peru

Duizenden gelovigen verzamelen zich bij de Las Nazarenas-kerk in de Peruaanse hoofdstad Lima en lopen vervolgens door de hoofdstad heen met een kunstwerk waarop te zien is hoe Christus aan het kruis wordt genageld. De processie gaat gepaard met paarse kleding. Ook in Huancayo kun je de optocht bijwonen.


27 oktober 2024: MassKara-festival in de Filipijnen

Toen in 1980 de suikerrietprijs kelderde in de Filipijnen en er ook nog een scheepsramp te betreuren viel, besloot de toenmalige burgemeester van Bacolod in actie te komen. Hij bracht allerlei creatievelingen bij elkaar en initieerde een vrolijk festival dat de lach terug moest brengen naar de ‘City of Smiles’. Het MassKara-festival is letterlijk een feest met vele gezichten. Rijkelijk uitgedoste en gemaskerde deelnemers huppelen door de straten en voeren ingewikkelde dansen uit op Latinmuziek. Een van de hoofdonderdelen is de uitverkiezing van de MassKara Queen.


Oktober of november 2024: Jumping the bull in de Omovallei, Ethiopië

Het toerisme heeft de Ethiopische Omovallei geen goed gedaan. Dat neemt niet weg dat de vele rituelen in het gebied onvergetelijk zijn, zoals de Jumping the bull-ceremonie van het Hamervolk. Hierbij moet een jongen vier keer heen en weer over een rij stieren lopen om zijn mannelijkheid te bewijzen. Na succesvolle afsluiting wordt zijn haar afgeschoren en sluit hij zich aan bij de maza, de volwassen mannen. Het ritueel voltrekt zich in oktober of november. Er zijn geen vaste dagen — je zult net de mazzel moeten hebben dat er een ceremonie plaatsvindt. Vraag rond in Turmi en schakel een lokale gids in. Of ga georganiseerd op reis met Yared tour & travel Ethiopie, Eshi Eco Travel en Djoser.

Ben je benieuwd naar de festivals de rest van het jaar? Bekijk de gehele Cultuurkalender voor 2024.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.