Wat je tijdens de coronacrisis nog wel buiten kunt doen met je kinderen (want van binnen zitten wordt niemand blij) image
Unsplash

Wat je tijdens de coronacrisis nog wel buiten kunt doen met je kinderen (want van binnen zitten wordt niemand blij)

Heeft het coronavirus jouw vakantie- en weekendplannen in de war geschopt? Gelukkig zijn er nog steeds een aantal dingen die je wél kunt doen met je kinderen. Uiteraard met gepaste afstand en volgens de maatregelen. Reisblogger Jennifer Joedo van het platform travelguppies.nl tipt uitjes in de omgeving van Groningen en Drenthe. Weg van de massa en lekker de natuur in!

1. Verblijf in een tiny house midden in de natuur

Verblijf jij straks met je gezin in dit huisje op wielen midden in de natuur in Drenthe? Foto: Tralaluna

Als het thuiszitten je te veel wordt, kun je prima met je gezin naar buiten. Verblijf bijvoorbeeld eens een paar nachten midden in de natuur van Drenthe, in een Tiny House van Tralaluna. Dit huisje op wielen staat op natuurkampeerterrein De Voscheheugte, waar je kunt genieten van de rust en een weids uitzicht. Het huisje is ecologisch geïsoleerd, heeft vloerverwarming en een houtkachel. Extra fijn tijdens deze coronacrisis: de check-in kan geheel op afstand gedaan worden én er kunnen streekproducten en afhaalmaaltijden geleverd worden. Wat wil je nog meer?

2. Spoor alle 52 hunebedden op

Ga op hunebeddenjacht met je kinderen in Drenthe. Foto: Jennifer Joedo van Travelguppies.nl

Houd je van historie of wil je de natuur in met een doel? Ga dan op hunebeddenjacht. Drenthe telt er 52 en je hebt nu genoeg tijd om ze allemaal te ontdekken! Helaas is het bezoekerscentrum gesloten, maar de verschillende hunebedden kun je gewoon op eigen houtje bezoeken. Combineer dit met een mooie wandeling in de natuur.

3. Ga eens met het hele gezin picknicken  

Waan je in het buitenland bij de zwemplas aan de rand van boswachterij Gieten-Borger. Foto: @travelgirlswith2kids

Er is niks fijner dan op een mooie zonnige dag in de buitenlucht te picknicken. Nederland kent veel mooie plekjes die gratis toegankelijk zijn. Neem bijvoorbeeld ’t Nije Hemelriek, een spartelvijver vlakbij zwemplas ’t Gasselterveld. Door het prachtige helderblauwe water, het witte zand en de bossen lijkt het alsof je op vakantie in het buitenland bent. Ben je liever actiever? Je kunt hier ook lekker mountainbiken!


4. Trek je wandelschoenen aan (en neem je kinderen mee voor een leuke tocht)

Wil je een leuke route lopen, die ook voor kinderen geschikt is? Loop dan eens het Familiepad Noordenveld bij Dwingelderveld. Dit is een leuke route van 2,5 kilometer. Het gehele pad is van beton en dus ook kinderwagenvriendelijk. 

5. Overnacht in een cabin ver weg van alles en iedereen

Huur een cabin in een nationaal park in Drenthe. Foto: Pie Aerts

Trek met je gezin de wildernis in en overnacht op een idyllische plek midden in het prachtige natuurgebied van Staatbosbeheer. De mooie en comfortabele cabin van Cabiner staat midden in een nationaal park in Drenthe. Perfect dus om tijdens deze coronaperiode naartoe te gaan. Voor het inchecken en het bestellen van eten is geen fysiek contact nodig. Bovendien is er in dit deel van Nederland zo veel leegte en natuur te vinden dat je hier niemand tegen zult komen en dus veilig kunt genieten van de natuur. 

Let op de maatregelen rondom het coronavirus

De maatregelen omtrent het coronavirus worden constant aangepast. Check voordat je op pad gaat de website van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Wil je ergens overnachten? Informeer dan bij de accommodaties of je er nog wel terecht kunt.

Zie je dat de parkeerplaats vol is bij dat ene stukje natuur waar jij heen wilt? Ga dan ergens anders heen of bezoek het op een ander tijdstip. Neem bij alles wat je doet de maatregelen in acht en houd 1,5 meter afstand van elkaar.

 

Dit artikel is geschreven door reisblogger Jennifer Joedo van het platform travelguppies.nl Neem ook eens een kijkje op haar website voor leuke tips & tricks voor het reizen met kinderen. 

Heb jij tips voor een uitje in de natuur bij jou in de omgeving? Laat het ons in een reactie hieronder weten!