3 ideale routes voor je volgende roadtrip door Europa image

3 ideale routes voor je volgende roadtrip door Europa

Reis je het liefst naar originele bestemmingen en hou je van rust? Dan is een off the beaten track roadtrip echt iets voor jou! Nog geen reisbestemming in gedachten? Autohuurspecialist Sunny Cars heeft drie roadtrips met verborgen pareltjes in Portugal, Spanje en Griekenland voor je uitgestippeld. Reis je mee?

1.    Ontdek het nieuwe Ibiza in Portugal

Dat Lissabon veel te bieden heeft, is algemeen bekend. Maar ook in de buurt van deze metropool vind je verborgen schatten waar je met de auto zo heen rijdt. Begin je roadtrip in Lissabon en ga vanuit hier naar Porto Covo. Vervolgens staat er een prachtig uitkijkpunt op de planning: Cabo Espichel. Om nog meer van de natuur te genieten ga je door naar het natuurreservaat Estuário do Sado. In dit reservaat kom je rijstvelden tegen én spot je ooievaarsnesten en dolfijnen. Iets verder vind je het afgelegen strand van Comporta met hippe strandtenten en heerlijke zandduinen. Comporta wordt niet voor niets het nieuwe Ibiza genoemd … Je tien-daagse roadtrip sluit je af in het fotogenieke vissersdorpje Porto Covo. Rij jij meteen naar Portugal? 

Welke roadtrip ga jij maken? (Foto: AleksandarNakic, iStock)

2.    Rij door de onbekende omstreken van Barcelona

Erg geliefd is een stedentrip naar Barcelona. Deze Spaanse stad valt zo goed in de smaak dat toeristen de stad meestal niet verlaten. Een gemiste kans, want in de omgeving is veel te ontdekken. Combineer je volgende trip naar het populaire Barcelona daarom met een roadrip door Catalonië. Ga op zoek naar de mysterieuze omliggende bestemmingen. Biosfeerreservaat Terres de L’Ebre is er zo ééntje, je kunt hier zelfs flamingo’s spotten. Of ga heerlijk dineren in de vele charmante vissersdorpjes rondom het reservaat. Meer een wijnliefhebber? Rijd dan naar de Penedès. Wijnakkers vind je hier volop, net als musea en barretjes. Catalonië typeert zich ook door vele kunstenaars en genieën. Denk aan Picasso, Gaudi en Miro! Wil je dus de kunstzinnige tour op, pak dan de Route van de Genieën. 

3.    Verken veelzijdig Kreta

Elk jaar trekken heel wat zonaanbidders naar de prachtige stranden van het Griekse eiland Kreta. Minstens even spectaculair zijn de overblijfselen uit de Minoïsche tijd. Ontdek de Minoïsche geschiedenis tijdens deze driedaagse roadtrip. Je trip begint bij de verbluffende archeologische vindplaats in Knossos. Na een avontuurlijke autorit kom je op de hoogvlakte van Lassithi met honderden authentieke windmolens én de mythische Dikteon grot. In deze grot zou Zeus geboren zijn. Heb je genoeg cultuur gesnoven? Dan is het tijd om te ontspannen op het luxueuze strand van Elounda. Van hieruit kun je met de boot naar het eiland Kalidonia varen. Je roadtrip vervolg je langs de kust naar de havenstad Agios Nikolaos. Je eindigt je roadtrip in het paradijselijke Vai. Nergens in Griekenland vind je zoveel palmbomen als op dit strand. Top tripje toch? 

Meteen de weg op

Al zin om een van deze prachtige roadtrips te plannen? Dan is het belangrijk om op tijd de juiste huurauto uit te kiezen. Autohuurspecialist Sunny Cars helpt je hierbij graag op weg. Bon voyage
 

Dit artikel is in samenwerking met:


 

Hoofdafbeelding: PeopleImages, iStock