In the picture: Topfoto van de Dag image
Lkoedam

In the picture: Topfoto van de Dag

Columbus Travel Communitylid Saskia Hamminga heeft ons verrast met deze prachtige foto van de Whitsundays in Australië. We delen de foto dan ook graag met jullie. Gewoon om even lekker bij weg te dromen. 

Dromen worden werkelijkheid in Australië, door communitylid hamminga

'Als in een droom: daar vliegen we dan, per helikopter vanuit Airlie Beach, over de Whitsunday Islands en Inlet, op weg naar Whitehaven Beach. Af en toe moeten we elkaar echt even knijpen: 'is dit echt?' Zo adembenemend mooi! Hier hebben we uitzicht over Whitehaven Beach en Inlet. De Whitsundays liggen aan de Oostkust van Australië en bestaan uit 74 eilanden, waarvan er maar een paar bewoond zijn en een groot deel nationaal park is. Paradijselijke witte stranden, turkoois blauw water vol met vissen, schildpadden en haaien. Mooier wordt het niet... Leuk om te weten: James Cook voer door de Whitsunday passage voordat hij voet zette op het vasteland van Australië. Hij ontdekte de eilanden op Pinksteren, 'Whitsunday' in het Engels; daarom noemde hij de archipel de Whitsundays.'

Als Columbus communitylid val je elke maand in de prijzen. Upload jouw mooiste reisfoto en maak kans op twee interrail treinpassen t.w.v. € 892 en een publicatie in Columbus Travel. Voor de komende editie zijn we op zoek naar foto’s die te maken hebben met het thema duurzaamheid. Klik hier voor meer informatie.