In the picture: Topfoto van de Dag image
Lkoedam

In the picture: Topfoto van de Dag

Columbus Travel Communityleden reizen de hele wereld over en leggen onderweg de mooiste beelden vast. Zo ook communitylid Corrie de Winter. In Benin maakte zij deze prachtige Topfoto van de Dag. Een foto die zeker het delen waard is.

Mamy Wata in Benin, door communitylid corriedewinter

'In het dorp Bopa aan het Ahimiémeer worden we ontvangen bij een vodun convent. De dorpelingen en priesters van Mamy Wata, de godin van het water, begroeten ons met zang, dans en geratel van kalebassen. Priesters zijn in het wit gekleed (de kleur van Mamy Wata) en de vrouwen die ons komen halen zijn al in in trance geraakt. De vrouw achteraan staat in contact met de vodun (geest) Heviosso: de geest van de hemel, donder en bliksem. De rode veer op haar hoofd geeft aan dat ze hem mag vertegenwoordigen. Er wordt eerst uitgebreid voor hem gedanst. Meer mensen raken in trance en uiteindelijk gaan we naar het meer om daar de goden te eren en de fetish van Mamy Wata te zien dansen op het water. Het bijzondere is dat wij erbij betrokken worden; we worden bij de hand genomen en lopen mee in de stoet. Helaas hebben we de dans op het water niet waargenomen, het was nogal nevelig. Een bezoek moet je goed voorbereiden; je hebt beslist een gids nodig die contact legt met de dorpsoudsten. De onderhandelingen duren vaak lang en soms moet je op een andere dag terugkomen.'

Wist je dat je met jouw reisfoto's in de prijzen kunt vallen? Iedere maand maak je kans op een Air Europa-vliegticket naar een bestemming naar keuze in Spanje en een publicatie van je winnende foto in ons magazine. Zo doe je mee.