In the picture: Topfoto van de Dag image

In the picture: Topfoto van de Dag

Iedere week maken wij een selectie van de mooiste beelden die de Columbus Travel communityleden hebben geüpload. Wij vinden dat al deze toppertjes het delen waard zijn. Daarom geven we niet alleen wekelijks een overzicht van de mooiste kiekjes, maar laten we jullie iedere dag weer genieten van een ander sprekend beeld. De Topfoto van vandaag is gemaakt door communitylid Malou.

Ontdekkingsreiziger in Madeira, door communitylid Malou van Gorp

'De natuur is verbluffend mooi en er zijn heel veel soorten tropische bloemen. Het wordt dan ook het bloemeneiland van de wereld genoemd. Je kunt er leuke pittoreske dorpjes ontdekken die verscholen liggen tussen de bananenplantages en er prachtige bergwandelingen maken. Madeira is ook een van de hoogste zeeklippen van Europa rijk, de Cabo Girão (Câmara De Lobos). Hier kun je op een glazen brug lopen en er de zee onder je voeten zien. Het is niet echt een bounty-strand eiland maar je hebt er wel (zwarte) zandstranden. Ga je voor de actieve trip, beklim de Pico Ruivo dan zeker! Dit is de hoogste berg van Madeira, de top ligt op 1.862 meter hoog. De Pico Ruivo behoort met 449,82 meter prominentie tot de Ultra Prominenten Bergen. Wanneer je deze berg wil beklimmen begin je op de Pico do Arieiro, vanaf hier begint de tocht naar de top van de Pico Ruivo. Het staat er goed aangegeven hoe je moet wandelen dus kun je vooral van de adembenemende omgeving genieten. Vanaf het begin van de hike word je al meteen getrakteerd op een schilderachtig plaatje, overal waar je kijkt ben je omringt door de robuuste groene natuur. En bij elke bocht die je pakt verschijnt er weer een prachtig nieuw schilderij van Moeder Natuur.  Het is even stevig klimmen en kleuteren, maar eenmaal aan de top is het het zweten meer dan waard. Je waant jezelf -als toepasselijk voor Columbus- echt op het einde van de wereld!'

Stuur ons jouw mooiste reisfoto’s en want zo maak je iedere maand kans op een Air Europa-vliegticket naar een bestemming naar keuze in Spanje en een publicatie van je winnende foto in ons magazine. Hier lees je hoe je meedoet.