Dit zijn de hipste rooftop bars van Nederland image Dit zijn de hipste rooftop bars van Nederland image Dit zijn de hipste rooftop bars van Nederland image

Dit zijn de hipste rooftop bars van Nederland

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond; hippe dakterrassen waar je de zon van heerlijk dichtbij kunt aanbidden. Niet langer is het een Randstedelijk fenomeen, ook buiten de randstad kun je tegenwoordig het dak op. Dit zijn de hotspots waar je moet zijn. 


Wij zijn fan van bijzondere rooftops! (Foto: Natasja Ramautar)

1.    De Dakkas, Haarlem

Op het dak van parkeergarage de Kamp staat een groen horecapaviljoen. Je kunt in de kas op dinsdag tot en met zondag heerlijk ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. Eigenlijk kun je er prima de hele dag doorbrengen. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je geen plekje zult vinden, want het terras is 345 vierkante meter groot!  

2.    Bold Rooftopbar, Maastricht

De eerste rooftop bar van Maastricht is pas sinds april open en is een van de weinige rooftopbars in Limburg. De bar huist in een oud waterreservoir bovenop het Eiffelgebouw, waar The Student Hotel in zit. Je gaat niet alleen voor het spectaculaire uitzicht naar Bold, maar ook voor de heerlijke cocktails. Cheers! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cocktails with a view. #cocktails #tshlife #boldmoves #sphinxkwartier #rooftopbar

Een bericht gedeeld door Boldrooftopbar (@boldrooftopbar) op

3.    Level 4, Nijmegen 

Level 4 is de allereerste rooftop bar van Nijmegen. Je kunt er bij mooi weer van donderdag tot en met zondag terecht om te chillen en te genieten van de weelderige bloementuin. Don’t feel like sharing? Je kunt zonder vreemden genieten van het terras, want je kunt Level 4 afhuren. 

4.    Bleyenberg, Den Haag

In het oude Kwantumgebouw aan de Grote Markt kun je de hele dag zoet zijn. Je begint in het restaurant: De Kantine. Vervolgens ga je lekker chillen in de rooftop bar. Om af te zakken naar de kelder en tot in de kleine uurtjes te feesten. In de mood ben je dan al want elke donderdag, vrijdag en zaterdagavond draait er op het dak een DJ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rooftop sunset? 🌟✨🌟It’s a date! 😏

Een bericht gedeeld door Bleyenberg (@bleyenberg) op

5.    Dak5, Arnhem

Ben je op zoek naar meer dan alleen een borrel? Dan ben je bij Dak5 aan het goede adres! Je kunt hier terecht voor voorstellingen, lezingen, workshops, optredens, dans, films en nog veel meer. Je moet dus zeker even het programma bekijken voordat je een bezoekje plant. 

6.    Doloris, Tilburg

In het oude postkantoor aan de Spoorlaan is een doolhof van vierhonderd vierkante meter gemaakt. Via 40 kamers moet je je weg naar buiten zien te vinden. In iedere kamer waan je je in een andere wereld. De rooftop bar is het eindpunt van het doolhof. Geen zin in een speurtocht, je hoeft niet het hele doolhof door om het dak op te gaan…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Doloris' Rooftop is closed today! We open tomorrow with Hemelvaart at 11:00!⠀ #itsmedoloris #dolorisrooftop #corona

Een bericht gedeeld door Doloris (@itsmedoloris) op

Party op het dak 

Ken jij alle hotspots al? Ontdek dan de potentie van Amsterdamse daken tijdens ROEF. ROEF laat (onder andere) met het jaarlijkse Rooftop Festival zien wat het daklandschap van Amsterdam te bieden heeft en waar de kansen liggen. Je ontdekt tijdens het festival groene daken én superduurzame, innovatieve daken. En er is genoeg te doen: van live muziek, silent disco, jeu de boules, spoken word, bizarre performances tot een karaoke pop-up op de 21ste verdieping. Dat wordt dus lekker uit je dak gaan!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EXPLORE ▵⠀⠀ ⠀⠀ Join the Rooftop Talk @caferestaurantbureau on top of @b.buildingamsterdam by rooftop expert Philip van Traa from @moss and @hrbs. Or any other of the 12 Rooftop Talks!⠀⠀ ⠀⠀ Reserve your spot to explore Amsterdam’s most sustainable, inspiring and next level rooftops at the ROEF day program. Free for all with an evening/weekend ticket! Tickets > #linkinbio⠀⠀⠀ ⠀⠀ More info > https://roefamsterdam.nl/dagprogamma/⠀⠀ ⠀⠀ #saturday #roefamsterdam #greenroof #rooftopfestival #rooftoptalks #sustainable #architecture #garden #city #green #rooftop #archilovers #sustainability #rooftopgarden #architecturelovers #environment #instagood

Een bericht gedeeld door ROEF (@roefamsterdam) op

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Dit zijn de hipste rooftop bars van Nederland"

  • profile image comment
    Door REDACTIE • geplaatst op 13 jun 2019 | 14:06:18

    Wat leuk dat je het overzicht gaat gebruiken! Laat je ons weten hoe je alles vond?

  • profile image comment
    Door TravelGoom • geplaatst op 06 jun 2019 | 07:35:19

    Wat een leuk overzicht, gaan we gebruik van maken.