Het verborgen wildlife-pareltje Komandorski in beeld image
Lkoedam

Het verborgen wildlife-pareltje Komandorski in beeld

Ooit gehoord van de Komandorski-eilanden? Wij ook niet, tot fotograaf Kirill Umrikhin dit verborgen pareltje in de Beringzee in beeld bracht.


Het boomloze Komandorski kent een vulkanisch landschap (© Kirill Umrikhin)

In het uiterste westen van de Aleoten liggen de Komandorski-eilanden. Zelfs met Google Maps is dit gebied heel lastig te vinden, maar het ligt zo'n 150 kilometer ten oosten van het vaste land bij het Russische Kamtsjatka. Met zijn fotoproject onthult Umrikhin de verborgen wereld van vulkanische landschappen, zeldzame wilde dieren en uitgestrekte oceanen.

'Wat ons te wachten stond was zo veel meer dan ik ooit had kunnen verwachten of plannen. Het is een plek die wordt gedefinieerd door de zeer bijzondere wilde dieren, zoals spitsdolfijnen en orka's, zeldzame zeevogels en meer dan een kwart miljoen zeehonden, wat een vijfde van de wereldwijde zeehondenpopulatie is', zegt Umrikhin over zijn bijzondere expeditie. Hij werd door Nikon op pad gestuurd met bijbehorende apparatuur.


20% van de wereldwijde zeehondenpopulatie is in dit gebied (© Kirill Umrikhin)


De zeehonden zijn net zo nieuwsgierig (© Kirill Umrikhin)


Hij wilde het eiland ontdekken door middel van zeilen en surfen (© Kirill Umrikhin)

'Bij deze trip gaat het om de unieke band tussen mens en natuur - de eenvoud van leven met het land en de elementen', zegt Umrikhin. 'Door te surfen in wateren waar nog geen enkele reiziger ooit eerder heeft gesurft, werd mij duidelijk dat de wereld niet steeds kleiner wordt. Er zijn nog steeds mysterieuze plekken vol avontuur die je kunt ontdekken, bewonderen en documenteren.'


Met de hoge golven is het er mooi surfen (© Kirill Umrikhin)


Kitesurfen tussen de vele bijzondere vogelsoorten (© Kirill Umrikhin)


Nikolskoje, het enige dorp in de Aleoetische regio van Rusland, heeft 700 inwoners (© Kirill Umrikhin)