Dé bagage-checklist: ik ga op reis en neem mee ... image

Dé bagage-checklist: ik ga op reis en neem mee ...

Het niet goed inpakken van je koffer kan voor onnodige stress zorgen. Stel je eens voor: je laat je paspoort thuis liggen of vergeet je favoriete zonnebril bij het reizen naar het Caribisch gebied! Met deze ultieme checklist ga je altijd voorbereid op reis.

Dus, hoe pak je je koffer op de meeste efficiënte manier in? Aan de hand van de handige tips en snelle checklist van Air Europa kun je stress-vrij aan je vakantie beginnen!

Ten eerste is het uitermate belangrijk om het weten hoeveel bagage je mee mag nemen. Passagiers besluiten steeds vaker om alleen met handbagage te reizen. Dat is mogelijk met de Lite Fares, waarbij je recht hebt op één stuk handbagage met een maximaal gewicht van niet meer dan tien kilo.

Neem je liever een koffer mee? Dat is ook geen probleem. Bij een standaard economy ticket mag je één stuk (afhankelijk van de bestemming soms twee stuks) bagage inchecken van maximaal drieëntwintig kilo met daarnaast één stuk handbagage met een gewicht tot tien kilo aan boord meenemen.

Voor meer informatie over het bagagebeleid van AirEuropa kun je de website raadplegen!

De ultieme checklist

Nu kunnen we beginnen met inpakken! We gaan op reis en we nemen mee... hierbij héle handige tips om rekening mee te houden:

  1. Pak kleding in die past bij je reisbestemming en bijbehorende temperatuur.
  2. Maak optimaal gebruik van je handbagage.
  3. Houd je van shoppen? Laat dan ruimte over voor souvenirs tijdens het inpakken.
  4. Neem geen zware boeken mee, maar bijvoorbeeld een e-Reader.
  5. Denk aan de juiste adapter.
  6. Leg op je bed, tafel of bank alle spullen die je waarschijnlijk mee wilt nemen op reis en pak een vakantielijstje erbij. Controleer of je alles klaar hebt liggen of je te weinig of juist te veel wilt inpakken.

Waardevolle bezittingen en bijzondere bagage

Air Europa raadt je verder aan om al je waardevolle bezittingen aan boord mee te nemen om onnodige problemen te voorkomen. Houd er wél rekening mee dat bepaalde voorwerpen niet aan boord zijn toegestaan. Je kunt alle relevante informatie over verboden items op deze site vinden.

Ben je een avontuurlijke reiziger en neem je een sportuitrusting mee? Vergeet dit dan niet aan je agent door te geven. Voor vertrek moet er een akkoord worden gegeven wat betreft de afmetingen en het gewicht. Daar zitten over het algemeen kosten aan verbonden, wat altijd handig is om vooraf te weten. Zo kom je op de dag van vertrek niet voor verrassingen te staan.

Controleer je bagage

Als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen, is het slim om altijd je bagage te controleren. Klopt er iets niet? Ga dan op de luchthaven altijd langs de Lost and Found balie van Air Europa. Bij vermissing of beschadiging van je bagage dient er meestal een rapport opgemaakt te worden. Zorg er daarnaast voor dat je bij het uitstappen al je bezittingen met je meeneemt!

Dan rest het Air Europa team je alleen nog een hele fijne reis te wensen! Ze zien je graag op één van de vluchten naar meer dan vijftig bestemmingen o.a. Havana, Buenos Aires, Lima, Bogota, Quito en Guayaquil.

Air Europa, Every detail counts