Tafelberg reisblogs

Dag 3 Tafelberg en naar Hermanus

truustornado was er (tot 07 nov 2011) Gepost op 29 nov 110 reacties

We hadden ook voor deze dag weer wilde plannen bedacht! Vroeg op….. zodat we eerst nog een bezoek konden brengen aan de Tafelberg. We zouden vandaag namelijk onze reis verder vervolgen met als eindbestemming Hermanus. Maar we waren even vergeten dat we een lange reis achter de rug hadden met daarna gelijk een mooie dag vol nieuwe indrukken. En dat hakt er dan toch wel even in, moet ik zeggen. Kortom, toen de wekker om 8 uur ging, hadden wij helemaal nog geen zin om eruit te gaan. We werden met een soort “kater” gevoel wakker. Het was allemaal iets teveel van het goede, was onze conclusie. We hebben ons zelf geen eens de tijd gegund om even te acclimatiseren. We besloten daarom iets later eruit te gaan, maar ook daarna kwamen we maar moeizaam op gang.

Tijdens het ontbijt nog even gezellig gekletst met Cees en Inge en in principe maakte het weinig uit dat we wat later waren. We zouden het heus allemaal redden. We waren achteraf ook erg blij met het advies van Cees en Inge om de kaarten online te reserveren voor de Tafelberg. Dan hoefden we tenminste niet in de rij te staan voor de tickets. Dus zo gezegd zo gedaan. Cees regelde de kaarten en wij schreven bij Inge nog een berichtje in het gastenboek.

Cees droeg de koffers naar boven tot in de auto (toppie). Daarna kregen we nog een routebeschrijving en een afscheidscadeautje mee. We waren klaar voor vertrek. De taken met het autorijden hebben we mooi verdeeld. Paulien vind het leuk om te rijden en ik kan goed navigeren, dus voorlopig houden we dit lekker zo. We kunnen de navigatie wel aanzetten, maar het is ook gewoon leuker om met de kaart te rijden. Dat hoort gewoon bij een vakantie.

Het was best druk in Kaapstad met het verkeer. En zo ook bij de Tafelberg. Er stond een enorm lange rij bij de tickets en daarna ook nog eens een rij bij de kabelbaan. Gelukkig hoefden wij alleen in deze laatste rij aan te sluiten. Na een half uurtje wachten konden we eindelijk instappen. Het was een grote gondel en de vloer draaide ook rond, zodat iedereen een 360gr look out had. Boven hadden we werkelijk een schitterend uitzicht! Na diverse foto- en filmmomentjes besloten we hier gelijk even te lunchen om daarna weer naar beneden te gaan. Helaas geen klipdassen gezien. Dat zijn een soort marmotten. Wel veel hagedissen. Na de lunch kregen we een rolling van de lange rij die er stond bij de kabelbaan. Niet te geloven. Normaal gesproken zouden we dan gewoon nog wat langer boven blijven, maar helaas hadden we daar geen tijd voor. Het was al 2 uur geweest. Uiteindelijk reden we pas tegen half 4 weg. Dat was even jammer. En toen bleek dat ook half Kaapstad de stad uit moest, want we belanden in de file. Dit stond niet in de planning! Maar jah niks aan te doen.

Het eerste stuk van de route ging over de snelweg, later kwamen we terecht op de schitterende kustroute, ook wel de Whale Coast Route genoemd. We gingen over een spectaculaire bergpas met schitterende vergezichten. We kwamen om 17.30 uur bij de Pinguïns aan in Betty’s Bay. De Jackass- of African Pinguïns hebben hier een mooi plekje gevonden. Die Afrikanen hebben dat wel slim gedaan. De dieren hebben daar hun vaste stek en om ze niet teveel te verstoren loopt er een wandelroute over flonders langs het leefgebied van de Pinguïns. Echter moet je hier wel voor betalen. En dat kon tot 17 uur. Dus wij kwamen daar aan en het hek zat dicht. Nu is het zo dat de Pinguïns gewoon in het wild zijn, dus niet afgesloten zitten, dus ook buiten dit stukje zaten deze prachtige diertjes gewoon. Jammer genoeg was hier geen zonlicht meer en dus niet geschikt voor mooie foto’s. Ook zagen we nog klipdassen. Hele grappige dieren. We besloten door te rijden en later als we weer terug gaan naar Kaapstad hier nog een keer te stoppen. We waren nog maar net op pad of ik gilde STOP tegen Paulien…… Dit was echt een prachtig moment; langs de weg zat een soort wezelachtig diertje met een net gevangen muis in z’n bekkie. Hij keek me een paar seconden indringend aan, dat ik me niet durfde te bewegen. GEWELDIG! Daarna koos hij het hazenpad en was ik dus helaas te laat voor nog een scherpe foto. Maar dit moment neemt niemand mij meer af.
In Hermanus aangekomen aten we even snel wat bij de KFC en kwamen we rond 20 uur aan bij de B&B Eastburry Cottage. Een bed en breakfast in Engelse stijl. Hier merkte we direct het verschil tussen de eigenaars van de vorige accommodatie. We waren verwend door de “Cees en Inge Behandeling” hahahahha. De eigenaresse liet onze kamer zien, en deed heus niet onaardig, maar erg afstandelijk en duidelijk iemand van weinig woorden. Bovendien had ze voor ons slecht nieuws. De mensen van het whale watching bureau hadden gebeld, dat de door ons geplande tour morgen waarschijnlijk niet door zou gaan vanwege de hele harde wind die was opgegeven. Ze zouden dit morgenochtend doorgeven. Dit was voor ons een grote teleurstelling. Onze enige kans om te whale watchen was hier. Maar goed, de kamer zag er in ieder geval prima uit en de bedden ook. Paulien schreef nog even het bericht van gisteren en ik zocht de foto’s uit. Na een heerlijke douche zochten we snel ons bed op. Wifi hadden we niet, dus we kunnen hooguit morgen kijken voor een internetcafe of gebruik maken van de pc van de eigenaresse. We hebben opnieuw veel beleefd en gezien. Bovenop de Tafelberg stond een Bijbeltekst:

Psalm 104:24
How many are your works, LORD!
In wisdom you made them all;
the earth is full of your creatures.

Wat een goede manier om dit bericht af te sluiten! Een betere beschrijving bestaat niet! Welterusten en tot horens.

Tot morgen

truustornado Positie 30601 (0 p.) Lid sinds 03-10-2009 Foto's en tips: 19 Blogs: 14 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
HDR foto uitzicht tafelberg
blogfoto nr. 2
uitzicht Kaapstad
blogfoto nr. 3
hagedis
blogfoto nr. 4
klipdassenfamilie
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dag 9 Swaziland en richting Krugerpark (Hazyview)
4 0
Gepost op 04 december
Swaziland
Dag 8 Bootsafari & naar Swaziland
4 0
Gepost op 04 december
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal
Dag 7 in St Lucia safari Hluhluwe iMfolozi
4 0
Gepost op 04 december
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.