Noord Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overweldigende zonsopkomsten en ondergangen!

Noord Kaap,
Zuid-Afrika


Kgalagadi Transfrontier NP is een van de grootste beschermde gebieden ter wereld. Je kunt er ongestoord wildlife spotten omdat er bijna geen hekken in en om het park staan. Er zijn (nog) nauwelijks bezoekers. Het park is beroemd vanwege de schitterende rode en vooral droge landschap met zandduinen en kameeldoorns. De zonsopkomsten en ondergangen zijn overweldigend mooi met fantastische oranje en roze luchten.
Qua wildlife zie je zeker de springbok, gemsbok, jakhals, grondeekhoorn en de gnoe. Je maakt kans om de kalahri leeuw met zwarte manen, of de cheeta, luipaard,bruine hyena, wilde kat, hartebeest, eland, stokstaartje en honingdas te zien. Verder staat het park bekend om zijn diversiteit aan roofvogels zoals de vechtarend, berghaan, dwergvalk en de steppearend naast alle andere vogels die je in het park kunt zien.
De temperatuur kan aardig oplopen tot boven de 40 graden in de zomertijd. De beste tijd om het park te bezoeken is van april t/m september. Er zijn ook diverse activiteiten waaraan je kunt deelnemen zoals met een ranger op wandelsafari, lezingen en diavoorstellingen. Voor dit park is het aan te raden om een 4X4 auto te huren. Je kunt er ook diverse specifieke 4X4 routes door het park nemen die erg mooi en rustig zijn. Het spectaculairste Camp om te verblijven is Klalahari Tented Camp waar geen hekken om staan en het wild vrij om je gehuurde tent heen loopt. Er is een drinkplaats bij het Camp en je ziet de dieren 's morgens en 's avonds langs je tent komen op weg naar de drinkplaats. Wij hadden in Upington al onze voorraden gekocht omdat in het park nauwelijks iets te koop is.