Limpopo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Te paard op safari

Limpopo,
Zuid-Afrika


Zuid-Afrika is een geweldig en afwisselend land om met kinderen doorheen te reizen. Op zoek naar de vele wilde dieren en te genieten van de enorme gastvrijheid en mooie, avontuurlijke plekken om te slapen.
Op safari, te voet, met de auto, of zelfs te paard. Dat laatste deden wij, als onervaren ruiters, door een prive wildpark in de regio Limpopo in Zuid-Afrika. Heel spannend en ontzettend indrukwekkend.
We verbleven in de prachtige Lodge Ant's Nest, een kleinschalige accommodatie in het Waterberg gebied, vlakbij Vaalwater. Hier leven zo'n 70 paarden vreedzaam samen met giraffen, diverse soorten antilopen, neushoorns en buffels. De neushoorns worden hier 24 uur per dag bewaakt, ook stropers weten dit gebied helaas te vinden.
Wat heel bijzonder is aan deze plek, is dat iedereen, dus ook wij, onder begeleiding van 2 rangers, te paard de wildernis in kan. We komen giraffen tegen, impala's, kudu en zelfs neushoorns. De dieren zijn aan de paarden, die hier gewoon loslopen in dit gebied, gewend, dus we kunnen heel dichtbij komen. We komen geen buffels tegen, wat we enerzijds jammer vinden, maar anderzijds ook stiekem een beetje een opluchting...Een onvergetelijke ervaring!