KwaZulu-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Aanloop Sani Pass

KwaZulu-Natal,
Zuid-Afrika


Wat kan een mens toch boffen.
Een paar keer eerder hebben we al eens getracht de Sani Pass te bezoeken vanaf de Zuid Afrikaanse kant. Maar door mist en slecht weer had dat een paar jaar terug helemaal geen zin.
Vandaag is het dan gelukt. Waren op tijd in Underberg om bij Sani Pass Tours voor de volgende dag de excursie te boeken. Want met een Renault Sandero gaat dat never nooit niet lukken. En mag ook helemaal niet als het geen 4x4 vehicle is. En de nodige chauffeurservaring om zo´n weg te rijden hebben we ook niet.
Het is een prachtige dag geworden met heel veel uitzichten, spannende weg met nog spannendere bochten, test op covid, paspoortcontroles, uitleg over Lesotho in traditioneel huis, lunch in de highest pub in Africa en voldoende fotostops. Na de Sani pass zal elke andere vallei in de Drakensbergen ´kinderspel´ zijn qua hoogte en schoonheid.
De aanloop is inmiddels geasfalteerd met veiligheidsmuurtjes en vangrail langs de route. Maar daarna is het alsof je door een rivierbedding rijdt. Ik zat achterin de 10 seaterjeep. Er waren 7 excursiegangers, dus lekker ruim zitten en goed zicht. Raampje open om de frisse bergwind binnen te laten. Van elk moment genoten.
En de dag ervoor hadden we ´s morgens nog twijfels of we het wel zouden doen maar gelukkig dat we het deze keer wel hebben gedaan.