KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kano tocht Kosi Bay Forrest

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Stel je voor.. je zit in deze kano en je glijdt langszaam op eigen armkracht door het water langs varens, waterlelies, palmbomen en andere vegetatie.
Je moet nu dan wel even bukken, anders stoot je je hoofd tegen die boomstam...

We varen in een kanaal dat twee meren verbind in het Kosi Bay Forrest reserve, Als er hippo's zijn gesignaleerd dan gaat het feest niet door. Dat is te gevaarlijk. Ze waren er dus niet, anders hadden jullie nu niet in gedachten in deze kano kunnen zitten.

Als je in Kosibay Forest Lodge logeert zijn een aantal excursies inbegrepen. Zo kun je bv. gaan kanoen. Eerst stukje met de jeep, dan nog stuk wandelen door het bos. De kano's liggen daar 'verstopt', De peddels hebben we vanuit het hotel meegenomen. We zijn met een groepje en we worden per 2 verdeeld over een kano. Met dan een begeleider. Er is een begeleider te weinig, dus wij mochten zelf kanoen. Ga in de ochtend dan ben je op het heetst van de dag in elk geval weer terug.
En kun je evt. ook nog tochtje naar het strand maken.
Onze (2x2 huur)auto hebben we voor ons verblijf hier geparkeerd in het dorp Kosi Bay en zijn opgehaald door het hotel. Alle transfers voor uitjes worden dan ook uitgevoerd door het hotel. Even geen eigen initiatieven maar keuze maken uit het aanbod en het laten gebeuren. Ook wel eens heerlijk.