KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Veel dorst

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Bijna iedereen die een rondreis door Zuid-Afrika maakt bezoekt het Krugerpark om wilde dieren te zien. Vaak wordt dit gevolgd of vooraf gegaan door een bezoek aan Swaziland. Ten zuiden van Swaziland bevinden zich echter ook mooie wildparken. Het is een mengeling van parken die beheerd worden door "Ezemvelo KZN Wildlife" en privé parken.
Als je van noord naar zuid op de kaart kijkt zie je de N2 lopen. Deze snelweg is van uitstekende kwaliteit. Veel van de parken liggen dicht bij deze N2. In de (openbare) parken van KZN Wildlife kun je zelf met je huurauto rondrijden, maar ook game drives met een chauffeur/ gids zijn er te boeken. De bekendste wildrijke parken zijn Mkuze en Hluhlwe/imfolozi. Beide hebben de Big5 en ook goed betaalbare accommodatie. Privé parken in allerlei prijsklassen zijn er ook in de buurt van de N2. Voorbeelden zijn Zululand Rhino Reserve en Phinda, die beide verschillende lodges hebben. Hier ga je met een auto van de lodge samen met andere gasten van de lodge op game drive. De lodges gaan van luxe tot super de luxe. Gezien de lage Rand zijn ze wellicht toch haalbaarder dan voorheen.
De foto van de zebra's is genomen in Mkuze GR vanuit de KMasinga kijkhut. De hoofdingang van het park ligt ongeveer 15 km van de N2. Naar de kijkhut is het nog ongeveer 15 km. De laatste 4 kilometer zijn onverhard en stenig. Voorzichtig met eenkleine (huur)auto. Verder op in het park ligt ook nog het Nsumo meer. Ook daar heb je kijkhutten.
Bij de KMasinga hut zit je echter dichter op de dieren. De hut loopt tot in de drinkplaats. Zeker 's morgens vroeg is het een komen en gaan van dieren die komen drinken, waaronder ook deze 3 zebra's.