KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nambiti - wild in mooie omgeving

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Eigenlijk kwamen we bij toeval in het Nambit GR. We zochten een overnachting in de buurt van Ladysmith of Harrismith toen ik Nambiti op internet tegenkwam. Iets oostelijker dan gehoopt, maar het zag er wel goed uit.
We verbleven er maar 1 nacht en hadden 2 game drives. Hoewel ik het niet gelijk het ultieme toppark wil noemen qua wildlife hebben we er toch veel gezien. Ook de lodge gaf veel waar voor relatief weinig geld.
We verbeleven in de Ndaka lodge. Prcahtige kamers en goed eten. In deze lodge komen ook gezinnen en kleine kinderen mogen mee op game drive. Dat hadden we niet verwacht, maar kan voor anderen zeker een voordeel zijn. Wil je dat niet dan kan je wellicht een andere lodge in het gebied zoeken. Er zijn er nog een stuk of zeven.
Wat vooral mooi was in Nambirti was het landschap. Omdat het regentijd was kleurde het helemaal fris groen. Daarnaast is het er heuvel-/ bergachtig. De dieren in het park zijn gewend aan auto's en rennen niet bij het minste of geringste weg. We hadden ook nog mooi licht toen we er waren, dus alles werkte lekker mee voor een leuk verblijf.
Deze zebra's liepen een beetje hoger. Op landschap op de achtergrond ligt buiten het ongeveer 100 km2 grote park.
Voor meer info www.nambiti.com