KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zonsopkomst Nambiti

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Nambiti is een privé wildpark van ongeveer 100 km2 in de buurt van Ladysmith. Vanaf Johannesburg is het ruim drie uur rijden met de auto en vanaf Durban is het nog korter. Het ligt ook niet zo ver van de "battlefoelds van KZN".
Nambiti heeft verschillende lodges, de big 5 (de kans op een luipaard is wel klein) en een fantastisch heuvelachtig landschap.
De lodges zijn goed betaalbaar. Op dit moment kan je al terecht voor onder de € 100,- pppn voor een prachtige tent/ kamer, 3 prima maaltijden en 2 game drives. Uiteraard kan je voor meer luxe ook terecht, maar betaal je (aanzienlijk) meer Je mag niet zelf rijden in het park en de game drives doe je samen met andere gasten van de lodges. Nadeel vond ik wel dat, ondanks dat het een privé park is, de safarivoertuigen niet van de paden af mogen.
Zie voor meer info over het park en de 9 lodges: www.nambiti.com
Het park bestaat al ongeveer 15 jaar. Ik vond het toevallig omdat ik een overnachtingsplaats in de buurt van Ladysmith zocht op internet. We zijn er maar 1 nacht geweest, maar hebben best veel moois gezien tijdens de 2 game drives.
De foto is genomen in de vroege ochtend. Het eerste licht zette het landschap in een mooie gloed net voor de zon tevoorschijn kwam. Op de heuvel lopen een paar koedoes en impala's. Een prachtig begin van de dag.