Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kudde buffels in Kruger

Krugerpark,
Zuid-Afrika


In het Kruger park kun je heel goed zelf rondrijden, de wegen zijn goed begaanbaar en als je een beetje goede ogen hebt kun je zelf heel veel wildlife spotten.

Toch vind ik het echt een aanrader om ook eens met een ranger mee te gaan. Vanuit de restcamps is dit makkelijk te regelen en niet erg duur. Je hebt dan niet alleen het voordeel dat de getrainde ogen van de ranger waarschijnlijk meer zien, ook weet deze ranger veel meer van het gedrag van de dieren die je tegenkomt.

Deze enorme kudde buffels stond aan beide kanten van de weg. Zelf zouden we op gepaste afstand blijven en misschien zelfs verder doorrijden omdat het toch wel spannend is om midden tussen zo'n kudde te staan. De ranger zag dat de dieren heel relaxt waren en kon ze tot heel dichtbij naderen.Overal waar we keken en waar we reden zagen we buffels, heerlijk relaxt grazen in het laatste zonlicht van die dag.

Nog een groot voordeel om met een ranger uit een van de basiscamps op pad te gaan is dat je langer in het park kunt blijven. Als iedereen voor zonsondergang weg moet zijn heb je nog minimaal 1 uur om dieren in actie te zien!