Krugerpark

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jonge koning

Krugerpark,
Zuid-Afrika


Deze foto is genomen in het noordelijke deel van Sabie Sands. In dit deel werken bijna alle lodges samen en mag je op het terrein van andere lodges komen.
Deze jonge mannetjes leeuw lag samen met 5 vrouwtjes op een klein heuveltje. Ze waren wat gespannen. Volgens de gids kwamen ze net uit het Krugerpark. Er staan namelijk geen hekken tussen het privé park Sabie Sands en het natonale Krugerpark.
Dit mannetje is erg jong om al dominant te zijn. Hij probeerde wel steeds om te paren. De dames lieten hem wel dichtbij komen, maar leken met hem te spelen. Waarschijnlijk dachten ze dat hij geen stand zou houden en eventuele jongen niet tegen andere sterkere mannetjes zou kunnen beschermen.
Bij een machtsovername doden de nieuwe heersers namelijk alle jongen.
Dit jonge mannetje gaat dan ook een onzeker toekomst tegemoet. De gids dacht dat hij er snel van door zou gaan als een groter sterker mannetje of een broederschap de dames zou komen schaken.
Voorlopig lag hij echter in het gezelschap van 5 dames in het zonnetje te genieten en wie zat er een mooi liefdesavontuur voor hem in.