Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Genieten van Zuid-Afrikaanse wijn en chocola bij Waterford Estate Stellenbosch

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Chocola en wijn zijn absoluut de paradepaardjes van Waterford Wijn Estate in Stellenbosch in. Waterford Estate is in de regio van Kaapstad en de omliggende wijnlanden beroemd om haar ‘Chocolate & Wine Tasting’. Wijn en chocola in de Kaapse Wijnlanden? Dat klinkt als all the best things in life in één setting. Dat moesten we uitproberen.

Bij binnenkomst in het wijnhuis zijn we meteen verkocht. Een open haard en comfortabele banken eromheen! Hoe bijzonder is het dat we een uur geleden nog midden in de drukte van Kaapstad stonden, en nu beland zijn in de meest rustige, ontspannen en vredige plek van de Kaapse Wijnlanden.

Maar we komen vooral voor de Chocolate & Wine Tasting van Waterford Estate waar we al zoveel over hoorden. Wijnexpert Tom komt bij ons aan tafel zitten, die speciaal gedekt is voor de proeverij (R60). Drie verschillende wijnen en drie verschillende chocolaatjes lachen ons toe vanaf een houten plankje.

“Cacao en wijn bevatten beide plantenextracten (tannins), daarom gaan ze zo goed samen”, legt Tom uit. De chocola op ons plateau is echter speciaal afgestemd – en op basis daarvan gemaakt - op de wijnen van het estate. Net zoals op het landgoed zelf, klopt dus ook bij deze proeverij ogenschijnlijk alles. Hulde!

Naast ontspannen wijn en chocolade proeven, kun je ook voor meer actieve avonturen terecht bij Waterford Estate. Voor R500 per person maak je een wijnsafari in en rondom de wijngaarden van het landgoed van Waterford. Dit behelst een ritje door de wijngaarden met de wijnmakers, waar je twee uur alle insider verhalen van de wijnmakers hoort, en tegelijkertijd Zuid-Afrikaanse wijn vers van de wijngaarden kunt proeven.

Niet alleen de wijngaarden, maar ook de flora en fauna in dit stukje van de Kaapse Wijnlanden is meer dan de moeite waard om van dichtbij te bekijken, voelen en ruiken. Met onderweg een paar prachtige uitzichten op Heiderberg, Simonsberg en de Tafelberg.

Openingstijden
Wine & Chocolate Tastings: maandag tot en met vrijdag van 9.00u – 17.00u
Zaterdag: 10.00u tot 15.00u.

Flessen wijn van Waterford zijn verkrijgbaar vanaf R40 (Pecan Stream) tot de duurste variant, The Jem, die R680 per fles kost.

Website [url="http://www.waterfordestate.co.za/contact.html" target="_blank"]Waterford Wijn Estate in Stellenbosch[/url]