Kaapstad foto's & tips

Les in Container

Les in Container (gemaakt in Kaapstad)
Door: AngieV
In het Townschip Khayelitsha bij Kaapstad krijgen de kinderen les in een school die bestaat uit zee containers. De school is opgericht door een vrouw die de kansarme kinderen een betere toekomst wil geven. Ze krijgt hiervoor geen steun van de overheid. Alhoewel het er zomers bloedheet in is gaan de kinderen graag naar school.(Zie eerder geplaatste foto van haar).

Info over deze foto met tip

  • Camera Canon: Canon EOS 350D DIGITAL
  • Belichtingstijd 1/60
  • Diafragma f/4.0
  • Brandpuntsafstand 18mm
  • ISO 400
  • Flits Ja
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Kaapstad inspiratie

Roestbruin vandaag, daar past deze foto wel bij. Vier bronzen roestbruine standbeelden van Zuid Afrikaanse Nobelprijswinnaars, met op de achtergrond de Tafel...

>>

Meer in de buurt van Kaapstad in Zuid Afrika.

>>

Vanaf de Tafelberg loopt een bergketen zuidwaarts, waarop je 12 toppen kunt tellen. Hierdoor dus de naam 12 Apostelen. Erg mooi gebied.

>>

3 reacties bij foto met tip "Les in Container"

nienkekrook

Door: nienkekrook • Geplaatst op

Mooi om te zien. Ik ben ook leerkracht en was aan het zoeken op 'school' om eens klaslokalen in het buitenland te zien. Bijzonder hoe overal ter wereld gezocht wordt naar manieren om les te kunnen geven.

AngieV

Door: AngieV • Geplaatst op

We zijn een ruim een uur bij deze school geweest en hebben een aantal klassen bezocht. Hebben ook genoeg tijd gehad om met de kinderen te praten. Ze vonden het geweldig dat we kwamen omdat ze wilden laten zien wat ze allemaal al geleerd hadden en zich aan je optrekken, want door hard te leren hopen ze een goede baan te krijgen en ook op reis te kunnen. De school is afhankelijk van giften omdat de overheid geen steun geeft. Als je hun toewijding hebt gezien wil je maar al te graag een donatie geven. Wel zijn veel verhalen van de kinderen schrijnend. Veel zijn wees omdat ouders zijn gestorven aan aids en een gevaarlijke leefomgeving in de Townships (vooral voor de meiden)

Rinske

Door: Rinske • Geplaatst op

Leuke kleurrijke foto. Lijkt me een bijzondere ervaring om hier voor de klas te staan om een foto te maken. Hoe reageerden de leerlingen?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.