Psst, dit zijn dé nieuwe hotspots van Kaapstad image
Kiertje1986

Psst, dit zijn dé nieuwe hotspots van Kaapstad

De Tafelberg, Robbeneiland, het V&A Waterfront – in Kaapstad geen gebrek aan gebaande paden. Maar sla net die hoek om of kijk iets verder dan je neus lang is, en je komt op de bijzonderste plekken terecht. Naar aanleiding van een recente citytrip tipt Columbus-redacteur Mark Mackintosh de nieuwste aanwinsten voor de stad.Loop jij ook al warm voor het Guggenheim van Afrika? (Foto: MOCAA, Iwan-Baan)Geen rechttoe-rechtaan museum maar het Guggenheim van AfrikaDoor fans is het gloednieuwe Zeitz Museum of Contemporary Art Africa (MOCAA) al uitgeroepen tot de Afrikaanse tegenhanger van het Guggenheim in Bilbao. Reden daarvoor is vooral het spectaculaire gebouw. Tijdens mijn laatste bezoek aan KaapstadAfrika (eigendom van de Duitse zakenbons Jochen Zeitz) en een dozijn tijdelijke exposities van talent uit alle uithoeken van het continent. Ik kijk zelf uit naar het werk van El Anatsui, een Ghanees die de wonderbaarlijkste installaties maakt van koper, tweedehands stoffen, flessendoppen en ander gerecycled materiaal.

Tja, dromen mag. Zie jij jezelf hier al in bad zitten? (Foto: The Royal Portfolio, The Silo Hotel)Geen weggestopte hotelbar maar een dakterras met uitzichtDe bovenste verdiepingen van het MOCAA zijn gereserveerd voor The Silo Hotel, met stip een van de meest luxueuze hotels van de stad. Waar vroeger de liften voor de graanopslag zaten, vind je nu 28 kamers, een bar en een privégalerie met weergaloos uitzicht op de haven van Kaapstad aan de ene kant en de Tafelberg aan de andere. Zit wel een prijskaartje aan: dik € 1200 per nacht. Maar gelukkig kun je ook met een, ahum, kleinere portemonnee van het letterlijke hoogtepunt van het hotel genieten – het dakterras, met een zwembad en een tempura- en cocktailbar, is gratis en publiek toegankelijk. Je hoeft alleen maar even een week van tevoren per e-mail een ochtend, middag of avond te reserveren: dining@thesilohotel.com.

Als je binnen loopt bij The Yard komen de Indiase geuren je tegemoet (Foto: sara marlowe, Flickr)Geen dertien-in-een-dozijn hap maar fusion hoogstandjesLokale creatieven gaan graag lunchen bij The Yard, een conceptstore plus hippe deli die prat gaat op zijn originele combinatie van Europese en Aziatische keukens. Je bent er aan het juiste adres voor zowel huisgemaakte Italiaanse pasta als Thaise curry. Maar de echte sterren op het menu zijn, met dank aan de Punjabi eigenaar, de vegetarische Indiase gerechten. En psst, als toetje raad ik de masala crème brûlée aan!