Kaapstad

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter Jan10e

In het zuidwestelijke punt van Zuid-Afrika in de provincie West-Kaap ligt Kaapstad. Kaapstad mag zich met recht één van de indrukwekkendste steden ter wereld noemen. Je geniet hier namelijk van een geweldig mooi landschap buiten de stad en in de stad bruist het van het leven. Bergen, palmbonen, witte stranden, wijngaarden, een blauwe oceaan en kleine, schattige vissersdorpjes. In Kaapstad zelf vind je een wild nachtleven, levendige kunst, heerlijk eten, lokale muziek en een relaxt strandleven. Kaapstad draagt de naam ‘Moederstad’, omdat Hollanders hier in 1652 de eerste Europese nederzetting vestigde. Daarnaast ligt de stad op een schiereiland aan de beroemde Tafelberg en de imposante Tafelbaai.

De relaxte sfeer in Kaapstad

In Kaapstad kan je prima ontspannen. De inwoners van de stad zijn enorm gastvrij en vriendelijk. Nadat je wildlife hebt gespot en kilometers hebt gereden door de nationale parken van Zuid-Afrika kan je helemaal tot rust komen in Kaapstad. Tijd en stress lijken in deze stad geen rol te spelen. Naast dit alles geniet je ook nog eens van de vele bezienswaardigheden en attracties die deze imposante stad te bieden heeft.

De omgeving van Kaapstad is niet te missen

Als je in Kaapstad bent, kan je er niet omheen: de Tafelberg. Het is dan ook het meest in het oog springende stuk natuur dat net buiten de stad ligt. Vanaf de Tafelberg heb je uitzicht op Kaap de Goede Hoop. Daarnaast kan je hier afreizen naar een natuurpark, ga je op safari, en wie weet zie je de Big Five wel. Maar dat is nog lang niet alles. In de omgeving van Kaapstad kan je ook perfect aanschuiven bij één van de wijnhuizen in Stellenbosch of Franschhoek. Bezoek ook Robbeneiland, de plek waar Mandela gevangen zat. Het minder bekende Slave Lodge is ook zeker een bezoekje waard. 

Informatie over Kaapstad

Beste foto's & tips van Kaapstad

Roestbruin vandaag, daar past deze foto wel bij. Vier bronzen roestbruine standbeelden van Zuid Afrikaanse Nobelprijswinnaars, met op de achtergrond de Tafel...

>>

Meer in de buurt van Kaapstad in Zuid Afrika.

>>

Vanaf de Tafelberg loopt een bergketen zuidwaarts, waarop je 12 toppen kunt tellen. Hierdoor dus de naam 12 Apostelen. Erg mooi gebied.

>>

Kaart van Kaapstad en omgeving

Locatie op de kaart
Laatste Kaapstad Artikelen

Met onze reisgids Kaapstad ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Interview
Bestsellerauteur Deon Meyer over de geheimen van de Kaap

23 mei 2017, De Spannende Boeken Weken komen er weer aan. Dit jaar werd het geschenkboek geschreven door de bekroonde Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer, bekend van misdaadromans als 13 uur en 7 dagen. Wij maakten meteen van de gelegenheid gebruik om ...

0
Reisnieuws
Durf jij de állersterkste koffie ter wereld aan? Hier proef je 'm

10 mei 2017, Start jij jouw dag ook met een bakkie koffie? Met deze nieuwe, sterke koffiesoort kom je met gemak een hele week door! Dit is wat je moet weten over de állersterkste koffie ter wereld.

0