Johannesburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

WIE is... de MOL? - Zuid-Afrika

Johannesburg,
Zuid-Afrika


[img width=500 src=http://parkersanpei.files.wordpress.com/2011/04/spring-fever-south-africa.jpg][/img]


Daar sta je dan… moeder- en vaderziel alleen gedropt in een township in Soweto met vijf mysterieuze groene enveloppen in je hand.

De geweldige pracht van de wilde ongerepte natuur van deze voormalige Nederlandse kolonie gaat grotendeels aan je voorbij. Want je hebt een opdracht. Een opdracht waarmee je geld kunt verdienen, samen met nog 9 "vrienden" die zich op datzelfde moment met hetzelfde probleem op andere afgelegen plekken bevinden.

Ik zeg "vrienden" omdat je dat niet weet. Acht van de negen zijn je concurrent in het winnen van het spel maar tegelijkertijd ook je bondgenoot om zo veel mogelijk geld te verdienen.

En die negende? Die in ieder geval niet...

Want dat is een saboteur. Een intrigant en lastige listige tegenwerker. Een slinkse zogenaamde vriend met een verborgen agenda die de boel belazert zonder het te laten merken. Zijn/Haar undercover opdracht is om de rest zo weinig mogelijk geld te laten verdienen met deze opdracht. En met alle opdrachten die nog volgen…

Het is: De Mol…

Enfin… gisterenavond was de start van dit retespannende interactieve tv-spel: [url="http://avro.nl/wieisdemol/" target="_blank"]Wie is… De Mol![/url]

En waarom is dit dan een ReisReporterTip? Nou… behalve het meedenken met mensen die in een stressvolle situatie problemen moeten oplossen in een ver vreemd intrigerend land, kan je ontzettend genieten van de waanzinnig prachtige begeleidende en omlijstende beelden die de AVRO van Zuid-Afrika toont.

Extra tip: waarschijnlijk kan je de fantastische beelden van vorig jaar in [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/ijsland/reisreporter/tip/18259/wie_is_de_mol.html" target="_blank"]IJsland[/url] ook nog wel terugvinden op [url="http://www.uitzendinggemist.nl/programmas/2237-wie-is-de-mol" target="_blank"]uitzendinggemist[/url]!

[img width=250 src=http://4.bp.blogspot.com/_zELbzeRYris/TA3vJrUK-oI/AAAAAAAAA1k/Xyc05A3XZMI/s1600/SouthAfrica_Johannesburg_Soweto-ReginaMundiChurch-StainedGlass.jpg][/img][img width=250 src=http://thephoenixsun.com/wp-content/uploads/2011/07/Orlando-cooling-towers-small.jpg][/img]

(ps: met dank aan [url="http://www.columbusmagazine.nl/europa/nederland/reisreporter/tip/19772/foto_in_een_tip_opnemen.html" target="_blank"]Doppie[/url])