Gauteng

Gauteng is de kleinste van de negen provincies van Gauteng maar het is wel de belangrijkste in financieel opzicht. De grote steden Johannesburg en Pretoria liggen in Gauteng. In Sterkfontein Valley bevinden zich de Sterkfontein Caves die door UNESCO tot werelderfgoed zijn verklaard. Net als in veel andere provincies kun je ook in Gauteng terecht voor een safari. Het Krugersdorp Game Reserve en het Rhino & Lion Nature Reserve lenen zich daar uitstekend voor.

Informatie over Gauteng

Beste foto's & tips van Gauteng

'305869' door Thabo '305869' door Thabo

Zuid-AfrikaGauteng

Zuid-AfrikaGauteng

Dansers

Thabo

In Mphatlalatsane Theater, Sebokeng vond een repetitie plaats met jonge dansers en muzikanten. Zij zingen en dansen over hun dagelijks leven. Hoewel er (nog) geen mensen zijn die hen wil sponsoren blijven ze zeker doorgaan om hun boodschap over te brengen.

'301889' door Thabo '301889' door Thabo

Zuid-AfrikaGauteng

Zuid-AfrikaGauteng

Herhuisvesting

Thabo

Een vrouw met een baby schreeuwt om aandacht, De gemeente heeft haar en tientallen mensen geherlokaliseerd naar een township met lage levensomstandigheden omdat hun voormalige huizen zijn verwoest door overstromingen.

'266805' door Marjan '266805' door Marjan

Zuid-AfrikaGauteng

Zuid-AfrikaGauteng

Hadada-ibis

Marjan

De Hadada-ibis (Bostrychia hagedash) is een grote, donkere en glanzende ibis van zo’n 76cm groot. Hij heeft de karakteristieke ibis-snavel met de krul naar beneden. Op de snavel heeft hij een kenmerkende rode streep. Je vindt ze in open graslanden, savannes en regenwouden van Soedan, Ethiopië, Senegal, Oeganda, Tanzania, Gabon, Zaïre, Kameroen, Gambia, Kenia, Somalië en Zuid-Afrika, maar je vindt ze ook in stadsparken en grote tuinen. Zijn voedsel bestaat hoofdzakelijk uit wormen, maar hij eet ook grote insecten en hagedissen. Het geluid dat ze maken is oorverdovend en klinkt als haa-haa-haa-de-dah waaraan hij zijn naam heeft te danken. Gemaakt in de vroege morgen vanaf ons kampeerterrein in Pilanesberg National park.

Laat kaart zien