Durban visum

Als je op reis gaat naar Durban, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Durban nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Durban heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Durban bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Durban overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Durban gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Durban

Beste foto's & tips van Durban

'455912' door Bommel '455912' door Bommel

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Black tip reef shark

Bommel

Dit jaar een paar prachtige duiken gemaakt bij Altwal Shoal, KwaZulu Natal. Het plan was om (zonder kooi) te gaan duiken met Tiger Sharks, maar die kwamen helaas niet voorbij. We werden we steeds omringd door 10, 20, 30 reef sharks. Ook erg indrukwekkend. Ze doen natuurlijk niks, maar ze dwingen wel respect af door hun grootte, vorm en snelheid!

'409314' door JanFeitsma '409314' door JanFeitsma

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Het spelen van...walv

JanFeitsma

Met een klein bootje zijn wij eerst op tonijnen gaan vissen bij St Lucia. Hierop aansluitend gingen wij langs de route varen waar de walvissen zwommen. Door de enorme golfslag was het bijzonder moeilijk om een goed plaatje te schieten. Hierdoor heb ik de camera op de sport stand gezet, opdat ik veel foto's achterelkaar kon schieten. De golfslag was behoorlijk hoog niet alleen door de wind maar ook door het klappen van de zwaarden van de walvissen. Het was een bijzondere ervaring om deze geweldige dieren van zo dichtbij te bekijken.

'487848' door Jenny '487848' door Jenny

Zuid-AfrikaDurban

Zuid-AfrikaDurban

Voodoobenodigdheden..

Jenny

Als men hier in het westen denkt aan voodoo is dat vaak niet in positieve zin, waarschijnlijk voortkomend uit het gebruik van voodoo in enge films en enkele huiveringwekkende krantenberichten over duiveluitdrijving. Het is in principe echter een positieve "religie", men bidt tot de goden om een goed doel te verwezenlijken zoals de genezing van een zieke, de voorspoedige levensloop van een kind of het hervinden van harmonie binnen een gemeenschap. In Durban zagen we deze dame met een verzameling zongedroogde dieren, het is een soort "openlucht apotheek" waar diverse diersoorten in z'n geheel of in gedeelten te koop zijn. Priesters en "doe-het-zelvers" zien deze dieren als medicijnen die, naast het bidden, nodig worden geacht om mensen te genezen of om hun problemen op te lossen (Foto gemaakt vanuit de bus, ze zijn hier niet gek op pottenkijkers. Geopend zijn de details beter zichtbaar).

Laat kaart zien

Laatste Durban artikelen

Billenknijpen: 's werelds engste bungeeschommel

Zuid-Afrika staat bekend om haar ongeëvenaarde natuur en goede wijnen, maar wist je ook dat je er ’s werelds hoogste en engste schommel vindt? Voor deze ‘Big Rush’-schommel moet je eerst de hoogste boog van het Moses Mabhida-voetbalstadion in Durban beklimmen, om jezelf er vervolgens met 140 kilomet...

Zuid-Afrika staat bekend om haar ongeëvenaarde natuur en goede wijnen, maar wist je ook dat je er ’s werelds hoogste en engste schommel vindt? Voor de...