Zuid-Afrika Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Neushoorn ramt Nederlanders

Gepubliceerd: 21 nov 2007
0

Een Nederlands echtpaar heeft in Zuid-Afrika een neushoorn van dichterbij mogen zien dan ze lief is. Het beest ramde zich door de voorruit van de huurauto waar ze op dat moment in zaten. De vrouw werd op een haar na niet geraakt.

Voor de derde keer waren Jannie en Hans Reedijk op safari in het Zuid-Afrikaanse Addo Elephant National Park toen ze de schrik van hun leven kregen. De zwarte neushoorn spong plotseling uit de bosjes terwijl het stel langs reed. Ze stopten om een foto te maken en op dat moment ramde het dier zich door de motorkap en vervolgens de voorruit, waarna het op een paar centimeter na het hoofd van Jannie miste. Na deze klap vluchtte het dier weg in de bosjes.

Ondertussen reed een ander echtpaar, meneer en mevrouw Strauss, al uren door het park op zoek naar één van de vijftig neushoorns. Maar in plaats van een neushoorn, vonden ze het Nederlandse stel en de gehavende auto. Dirk Strauss: 'Misschien verwarde de neushoorn de auto met een soortgenoot en wilde hij zijn territorium bewaken'.

Hoe dan ook, Jannie en Hans Reedijk zijn met de schrik vrij gekomen. Ondanks deze ervaring hebben ze de manager van het park laten weten zeker nog een keer terug te komen.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Zuid-Afrika artikelen
Handige Tips
Slow travel in the city. Zo onthaast je in 11 wereldsteden

15 aug 2017, Slow travel staat volledig in het teken van innerlijke rust. Je maakt je niet druk om to-dolijstjes met highlights, maar je blijft wat langer op één plek om je te verdiepen in de bestemming en haar bewoners. Wij helpen je op weg in elf wereldste...

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Interview
Bestsellerauteur Deon Meyer over de geheimen van de Kaap

23 mei 2017, De Spannende Boeken Weken komen er weer aan. Dit jaar werd het geschenkboek geschreven door de bekroonde Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur Deon Meyer, bekend van misdaadromans als 13 uur en 7 dagen. Wij maakten meteen van de gelegenheid gebruik om ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.