Help! Een boomslang in mijn mooie badkuip!

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Help! Een boomslang in mijn mooie badkuip!'
Was hier op 2012-12-14 Gepost op: 16 reacties.
Help! Een boomslang in mijn mooie badkuip!

Ik ben niet echt een held als het aankomt op “close encounters” met dieren in het wild. Toen ik een jaar of tien oud was sprong ik al op de bank als er onaangekondigd een spin voorbij kwam dartelen op ons hoogpolige tapijt.
Deze spin had de gewoonte om altijd op bezoek te komen tijdens het programma “een van de acht” van Mies Bouman. Mijn favoriete onderdeel was altijd de lopende band. Dan kwamen er, voor die tijd en zeker voor mijn leeftijd, mooie prijzen voorbij op een lopende band. Mies gaf de deelnemer dan een minuut de tijd om zoveel mogelijk prijzen op te noemen en die mocht je dan mee naar huis nemen. Ja, dat was nog eens exciting televisie, kennelijk ook voor de spin die van ons toch wel liefkozend de eervolle bijnaam “een van de acht” spin had gekregen.

Het zal dan ook niemand verwonderen dat mijn “sense of excitement” tijdens mijn reizen als reisbegeleider door Zuid-Afrika dikwijls op de proef werd gesteld. Bij verre de meest bizarre ontmoeting vond plaats op een werkelijk weergaloos prachtige locatie in Zuurberg, aan de rand van het Addo Elephant National Park.

Ik had bij aankomst in het hotel een prachtige kamer gekregen, met een mooie tuin en een geweldig ligbad. Op de rand van het ligbad stonden mooie flessen gevuld met verleidelijke kleuren badshampoo……en het idee alleen al om heerlijk in bad te kunnen relaxen was op dat moment, na een lange reisdag, wel aan mij besteed.

Kennelijk toch intuïtief besloot ik eerst nog wat reisadministratie bij te werken in mijn mooie tuin. Plots werd ik opgeschrikt door het geluid van brekend glas. Held als ik ben besloot ik het geluid te negeren en net te doen alsof er niets aan de hand was. Mijn eerste gedachte was dat er misschien een aapje gebruik had gemaakt van mijn ligbad, opzich geen onlogisch idee natuurlijk. Totdat 5 minuten later de tweede fles met shampoo ter aarde stortte. Langzaam en uiterst behoedzaam begaf ik mij naar de badkamer en verzamelde al mijn moed om door een klein kiertje naar binnen te gluren.

En daar trof ik een beeld aan wat ik nooit meer zal vergeten…..Ssssssssssssssssssss……..een slang in mijn badkuip!!! Mijn hart sloeg 48 keer over en mijn eerste gedachte was natuurlijk grote opluchting dat ik er niet zelf naast lag!

Gelukkig had ik nog wel de helderheid van geest om dit bizarre tafereel, inzoomend van een veilige afstand, voor het nageslacht vast te leggen........Wie anders zou mijn verhaal, zonder tastbaar bewijsmateriaal ooit geloven......?

Het zal niemand verder verbazen dat ik het ligbad maar heb gelaten voor wat het was en het vangen van de slang aan de hotelmanager heb overgelaten……! Het bleek bij nader inzien om een boomslang te gaan.....een slang die genoeg gif produceert om 6 volwassen paarden het eeuwige leven in te bijten.....Ook niet echt een comfortable gedachte natuurlijk....Gelukkig was de hotelmanager in staat om de slang met een jutezak te vangen en een paar kilometer verderop, wat mij trouwens nog veel te dichtbij leek, weer in de vrije natuur los te laten......

Een aantal dagen later, weer veilig op doorreis in de bus, besloot ik mijn heroische verhaal met de deelnemers aan deze reis te delen....Nadat ik mijn camera met de foto door de bus had laten gaan stelde een van de reizigers aan mij de onvergetelijke vraag: "Maar Daniel, wat ik niet begrijp....neem je altijd je fototoestel mee dan als je in bad gaat...?"

Foto's bij dit blog

Voorvertoning De boomslang vond kennelijk in de douchekopslang een betrouwbare bondgenoot.....!!

De boomslang vond kennelijk in de douchekopslang een betrouwbare bondgenoot.....!!

De boomslang vond kennelijk in de douchekopslang een betrouwbare bondgenoot.....!!

De boomslang vond kennelijk in de douchekopslang een betrouwbare bondgenoot.....!!

Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

16 reactie(s) bij "Help! Een boomslang in mijn mooie badkuip!"

 • profile image comment

  Leuk geschreven en inderdaad een hilarisch verhaal, je zou het bijna niet geloven als je de foto niet had om het te bewijzen!

  Door Gidi • geplaatst op 2012-12-27 15:20:01
 • profile image comment

  Van harte gefeliciteerd met je terechte rode ster! Wat een nachtmerrieverhaal. Of heb je er daarna nooit meer over gedroomd?

  Door Fransvdg • geplaatst op 2012-12-20 06:00:45
 • profile image comment

  \Terwijl ik het verhaal las, zag ik het allemaal voor me , dus goed beeldend geschreven. Voor "een held op sokken" zoals je jezelf noemt. was je toch genoeg bij zinnen om "de dader" vast te leggen als bewijslast :-) Absoluut verdiende topblog!

  Door Bartholda • geplaatst op 2012-12-19 19:12:43
 • profile image comment

  Spannend avontuur en mooi geschreven. Gefeliciteerd met de rode ster

  Door Leeu • geplaatst op 2012-12-19 18:32:28
 • profile image comment

  Ieewww.....scary!!! Toch wel een heftig slangetje geweest zeg, wat heb je dit ontzettend leuk omschreven, ik heb het met een glimlach gelezen! Proficiat met je topblog!

  Door meeko • geplaatst op 2012-12-19 15:34:08
 • profile image comment

  Brrrrr... spannend.... Leuk geschreven. Gefeliiciteerd met je topblog. Trouwens heb je ook wel eens wat voor Jumbo tours gedaan in Zuid Afrika of heb je alleen voor een Nls reisorganisatie daar gewerkt?

  Door Jan10e • geplaatst op 2012-12-19 15:08:45
 • profile image comment

  Ik zou het niet graag meemaken haha, wat een verhaal, van harte met je blog van de week, erg leuk geschreven

  Door nita92 • geplaatst op 2012-12-19 13:47:01
 • profile image comment

  Wat een topper! Spannend hoor!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2012-12-19 12:28:48
 • profile image comment

  De redactie heeft dit reisverhaal verkozen tot Columbus Topblog! Het zweet brak ons even uit! Wat een spannend verhaal. De foto erbij is niet erg 'leuk' te noemen als je net gelezen hebt wat dat beestje kan doen! Wat een verhaal!

  Door REDACTIE • geplaatst op 2012-12-19 10:18:13
 • profile image comment

  Haha hilarisch die laatste alinea! Maar wat zul je idd blij geweest zijn, dat je niet zelf al in die badkuip lag toen deze ongewenste gast voorbij kwam. Gek op shampoo???

  Door abytravel • geplaatst op 2012-12-17 11:08:17
 • profile image comment

  Geweldig, mijn voorgangers hebben in hun reactie alles al wel zo'n beetje gezegd wat ik ook zou willen zeggen. Een ding vind eigenlijk wel jammer: je geeft in de titel de clou al weg. Waarbij ik wel moet zeggen dat je zo wel mijn aandacht hebt getrokken.

  Door doppie • geplaatst op 2012-12-16 21:10:41
 • profile image comment

  Zo wat een leuke blog, goed geschreven en herkenbaar.

  Door agrotewal • geplaatst op 2012-12-16 12:30:14
 • profile image comment

  Volgende keer koppel je het nuttige aan het aangename en gebruik je deze slang als 'tuinslang' ;-) Heel leuk geschreven verhaal!

  Door edwinaverdingh • geplaatst op 2012-12-15 18:47:27
 • profile image comment

  Wat een spannend verhaal en ik kan het me zo ontzettend goed voorstellen. Wat is er heerlijker na een vermoeiende reis dan een lekker bad en wat is er enger dan een slang erin? Niets dus.... Topblog!!

  Door Rhodaxx • geplaatst op 2012-12-15 18:19:45
 • profile image comment

  Ergens zit er toch wel iets goeds in 'bang zijn voor slangen'. Ikzelf was veeeeeel dichterbij gaan kijken, maar als je dan hoort dat je doder dan 6 paarden kunt zijn van dit badslangetje............ Fijne, doorlopende schrijfstijl met leuk bedacht intro en eindklapper.

  Door MathuBloom • geplaatst op 2012-12-15 15:23:16
 • profile image comment

  Geweldig Daniel! Wat een fantastisch verhaal, ik heb ervan genoten en die slang heeft het ook wel naar z'n zin gehad zo te zien :-) Leuke flash back naar 'vroeguh' met Mies en ik denk dat je maar wat blij had geweest als die spin in het bad had gezeten in plaats van deze giftige bubbelbadslang! Briljante laatste zin natuurlijk :-D

  Door EvanderHel • geplaatst op 2012-12-15 12:35:06

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.