Addo NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Addo NP image

In de leer

Addo NP
Zuid-Afrika
WKerkhof

In de leer

Vroeg in de ochtend, de zon is bijna op, en wij zitten al in ons autootje. Vanuit het maincamp in Addo Elephant Park lijken we niet alleen de eerste, maar ook de enige die vroeg uit de veren zijn.

Rustig rijden we richting de kleinere loops die het park rijk is. Geen enkele auto te bekennen!
Terwijl Brian zich ontfermt over de weg, tuur ik de bosjes af. En dan plots 'STOP! LEEUW!' Tussen de bosjes door spot ik een jonge leeuw. Deze ligt niet lekker te luieren, maar lijkt iets op het spoor te zijn.

We proberen hem te volgen, en hoewel de struiken het niet makkelijk maken lukt het ons aardig hem steeds weer in het vizier te krijgen. En we hebben geluk, want deze jonge leeuw is niet alleen, een jong vrouwtje lijkt dezelfde tactiek te hebben en steeds wanneer we hem kwijt zijn duikt het vrouwtje op achter een andere struik.

In de verte voor ons, zien we een familie wrattenzwijnen op de weg, zou dat de prooi zijn die ze op het oog hebben? Het lijkt er wel op want steeds komen ze een stukje dichterbij deze nietsvermoedende familie. De spanning stijgt, niet alleen bij dit leeuwenkoppel, ook in de auto. Steeds weer is het wachten tot een van de twee achter een struik voorbij komt geslopen.

En dan ineens is er actie. In volle snelheid schiet de ene leeuw voorbij de familie wrattenzwijnen, de ander komt niet veel later en jaagt de familie richting zijn broer. De broer moet duidelijk nog wat leren want de hele familie loopt in sneltreinvaart achter hem langs de bossen in. Beteuterd staan ze te kijken.... Deze twee moeten duidelijk nog heel wat leren!

De jacht is mislukt en al snel lijken deze twee te verdwijnen tussen de struiken, maar dan krijgen wij nog een mooi toetje op deze mooie ochtend. Moeder staat een stukje verder haar kroost op te wachten. Liefdevol krijgen ze allebei een lik en een kopje. Dit moet de teleurstelling vast verzachten want moeder lijkt te zeggen: 'Geen zorgen jongens, volgende keer beter'

Onze dag kan niet meer stuk, niet alleen hebben we een spannend moment gezien, het was ook heel mooi en liefdevol! En dat allemaal met enkel ons tweetjes in ons kleine autootje!

Foto's

b7027.jpg
b7027.jpg
WKerkhof
4278d.jpg
4278d.jpg
WKerkhof
61ce8.jpg
61ce8.jpg
WKerkhof
98ccb.jpg
98ccb.jpg
WKerkhof
4a665.jpg
4a665.jpg
WKerkhof
ab399.jpg
ab399.jpg
WKerkhof