Victoria watervallen

Vanuit de plaats Livingstone bij de Victoria Falls is dagelijks een schitterende boottocht te maken over de Zambezi waarbij met een beetje geluk wild kan worden gespot. Met 1708 meter zijn de Victoriawatervallen de breedste watervallen van Afrika. Een helikoptervlucht over het watergordijn of een duik in Devil's Pool (het spannendste zwembad ter wereld op de rand van de afgrond) behoren tot de excursiemogelijkheden.

Informatie over Victoria watervallen

Beste foto's & tips van Victoria watervallen

'486260' door Stijn1985 '486260' door Stijn1985

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Victoria Watervallen.

Stijn1985

Een van de hoogtepunten van onze reis waren de Victoria watervallen. Lopend op de grens van Zambia en Zimbabwe is het werkelijk waar schitterend. Verschillende paden leiden naar verschillende adembenemende plekken. Al snel is er een ochtend/middag gevuld. Echter, wat (schijnbaar) maar weinig mensen weten is dat vanuit Zambia de zon precies achter de watervallen zakt. Zoals op de foto te zien is, geeft dit werkelijk prachtige beelden op. En dat met maar een handvol mensen. Als je dus naar de watervallen gaat, vanuit Zambia, dan is het aan te raden om laat te komen. Of zoals wij hebben gedaan, de hele dag te blijven totdat de zon onder gaat. Je vergeet het nooit meer!

'489761' door neretslok '489761' door neretslok

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Victoria Falls

neretslok

Wij gingen pas laat op de middag het Victoria Falls park binnen. Een dik uur wandelen langs de watervallen en dan tegen zes uur, als de zon bijna onder is, komen we bij de plek waar we bijna niet verder kunnen. Daar maakte ik deze foto.

'566455' door Jeannette67 '566455' door Jeannette67

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Devil's pool

Jeannette67

Als je de imposante Victoria Falls bezoekt zijn er verschillende manieren om deze te bewonderen. Je kunt ze zien vanuit Zimbabwe; dan kijk je recht op alle waterpracht. Vanuit Zambia zijn er maar een paar plekjes om de waterval goed te spotten maar dan moet er wel voldoende water zijn. Als je een beetje gek bent en je bezoekt Zambia terwijl het waterpijl laag is (tussen september en november) dan is er een spectaculaire manier om de Victoria Falls echt goed te bekijken, of eigenlijk.... te voelen en dat is de excursie naar The devils pool. Een rotsmuurtje vlak voor het water van de Zambezi rivier naar beneden stort, vormt een natuurlijke barrière en zo instaat een rustige poel waarin je kunt zwemmen. Het ziet er ontzettend eng en gevaarlijk uit maar met de begeleiding van 2 gidsen heb ik me geen moment onveilig gevoeld. Op de foto zie je de gids op de rand zitten terwijl een toerist naar hem toe zwemt. Aan de overkant staan toeristen vanuit de zimbabwe kant te kijken (goed inzoomen). Ik kan je verzekeren dat als je op je buik op de rand ligt en je kijkt 108 meter de diepte in dat het een machtig mooi gezicht en gevoel is.

Laat kaart zien