Luangwa NP Zuid

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wildlife Camp

Luangwa NP Zuid,
Zambia


Een fantastische plek om te verblijven in Mfuwe, vlakbij de Mfuwe gate van het South Luangwa NP, is Wildlife Camp. Naast een aantal vaste tenten en huisjes is er een geweldige campsite. Direct aan de rivier gelegen, waar je vanuit je tent op nijlpaarden, krokodillen en vogels uitkijkt. Aan de overzijde van de rivier komen buffalo's, olifanten, impala's, ..., uit de bush lopen om te drinken.

Ook de campsite zelf doet zijn naam eer aan! Nergens staan hekken en al het wildlife vanuit het park loopt in principe ook over de camping. Oppassen geblazen dus in de nachtelijke uren, maar wat een ervaring! Met grote regelmaat lopen er olifanten over de camping en apen, giraffes, impala's en tal van andere dieren lijken er haast wel permanent te verblijven.

Vanuit Wildlife camp worden gamedrives georganiseerd naar het NP, zowel in de ochtend als in de avond. Ook zijn er bushwalks mogelijk in het droge seizoen, als het hoge gras enigszins verdwenen is. De bushwalks worden gedaan op het enorme grondgebied dat aan Wildlife Camp toebehoort. Met de prachtige locatie, een erg aardige staff en uitstekende service is een top verblijf gegarandeerd!!

Op de website wordt onder andere een nieuwsbrief bijgehouden van de bijzonderheden in het kamp:

http://www.wildlifecamp-zambia.com/


P.S.
Het beroemde "flatdogs camp" heeft tegenwoordig geen campsite meer. Tevens zaten de safari voertuigen die wij daar zagen (april 2013) behoorlijk vol, en was er vanuit Wildlife Camp voor ons elke keer een prive safari weggelegd..