Centraal Zambia reisblogs

Luengwa Bridge

zeester was er (tot 04 nov 2009) Gepost op 28 jan 103 reacties

Dat was even spannend vannacht. Ik moest plassen en hoorde wat grommelen, dus ik kijk door het "gaas dak” van de tent; jawel een jong nijlpaard scharrelde rond. Geen fles bij de hand, dus dat werd een knijpend uurtje.
Toen het lichter werd stond hij inmiddels een etage lager bij zijn moeder te grazen en durfde ik de tent uit …….rennen naar het toilet gebouw.
5 uur en al 26 graden.... puf puf
Vandaag alles inpakken en helaas geen game drive. Vandaag vertrekken we richting Livingstone. Als we van het kampeerterrein rijden komen we een grote groep olifanten tegen en een baby giraffe met familie …. Komen ze ons uitzwaaien??
We hobbelen en sukkelen naar Chipata terug, waar we eindelijk weer een asfalt weg krijgen voor de volgende 325 km. Wat ik hier in Afrika wel grappig vind, zijn de fiets taxi’s; je huurt als het ware een fiets met chauffeur/trapper en gaat op de bagagedrager zitten. De meeste hebben een “zacht kussen” waar je op kan zitten! Helaas er is geen tijd om het uit te proberen!
We hebben een lunchstop onderweg, de laatste. Een raar idee.
Het landschap wordt nog mooier, we rijden de bergen weer in. De huizen veranderen van steen weer naar hutjes. Bij veel hutjes zijn ze aan het werk om er een golfplatendak op te doen. Veel handiger natuurlijk, dan ieder jaar nieuwe takken/gras, maar dit lijkt me toch loei warm in de zomer. Dan kunnen ze een ei bakken op het dak!
In de middag rijden we over een grote brug over de Luengwa en stoppen in een heel klein plaatsje; Luengwa bridge. Hier is een kleine markt met wel armoede en heel vreemde dingen; diverse soorten gedroogde vis, maar ook andere dieren…??
Een paar kilometer de bocht om, aan de rivier is ons kampeerterrein; bridge camp ( www.bridgecampzambia.com). De eigenaar blijkt een Nederlander, die is blijven hangen. Hij had alles in de verkoop, dus weet niet of hij er nog is.
De camping is beneden, met een toiletgebouw. De douche heeft warmwater via een houtgestookte ketel. Een stukje omhoog is het “restaurant”, met een zwembadje en een schitterend uitzicht over de rivier. Hier is het heerlijk zitten. Ook zijn er huisjes te huur.
Bij ons “laatste avondmaal” nemen we afscheid van de crew. Als we morgen aankomen in Livingstone, moeten zij gelijk door voor de volgende groep

zeester Positie 39805 (0 p.) Lid sinds 19-09-2007 Foto's en tips: 1717 Blogs: 26 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
nachtelijke bezoeker
blogfoto nr. 2
de markt in Luengwa bridge
blogfoto nr. 3
ons laatste kamp
blogfoto nr. 4
het toilet gebouw krijgt warm water
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op zoek naar Chimpansees
3 5
Gepost op 24 januari
Uganda Kibale Forest NP
Livingstone, zo vrij als een vogel
2 12
Gepost op 01 februari
Zambia Zuid Zambia
walking with lions
3 8
Gepost op 29 januari
Zambia Zuid Zambia

Reacties bij deze blog

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

Herkenbaar deze blog! Zo te lezen heb je het helemaal supere gehad!

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Interessant dat nachtelijk bezoek ...

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Goh jammer he dat het dan afgelopen is. Eeen prachtige reis hebben jullie gehad. Gezellige scharrelaar heb je s'nachts gehad ;-)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.