Tunesië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ksar Hallouf: een heel bijzondere plek!

Tunesië


Als je richting Tunesië gaat dan wil ik je echt aanraden om naar het binnenland te gaan. Je vind daar hele bijzondere architectuur en hele mooie lege landschappen. De mensen zijn er ook heel vriendelijk.

In Tunesië vind je in het zuiden, tegen de Sahara aan en gebied dat bekend is vanwege de Ksour. Een ksar is een verstevigde opslagplaats, die de Berbers ooit hebben gebouwd. Meestal in een soort carrévorm. Ze liggen vrijwel allemaal bovenop een berg/heuvel waardoor de voorraad goed beschermd was.
Op de foto zie je een stukje van de prachtige Ksar Hallouf: Behoorlijk afgelegen maar zo gaaf! We hebben hier best een tijd rond kunnen kijken en we zijn door een man uitgenodigd om in zijn 'huis' te kijken en kregen ook een heerlijk vers geplukt bosje wilde Thijm mee. We waren hier met een gids die ons van alles heeft verteld over de ksar.
Dit is voor mij een van de toppers die we hebben gezien, mede door het prachtige uitzicht rondom de ksar, en de mooie half vervallen staat. Er waren wel mensen bezig om de ksar weer op te knappen. Dus als je het in deze staat wil bewonderen zou ik er geen jaren meer mee wachten!