Serengeti reisblogs

Te gast in een onwerkelijke omgeving

Michiel80 was er (tot 07 mrt 2010) Gepost op 31 mrt 103 reacties

Het staat bovenaan mijn verlanglijstje en ik ben dan ook blij als we eindelijk gaan! Tanzania, het safariland bij uitstek. Vanaf Amsterdam nemen we een directe vlucht naar Kilimanjaro met KLM. De reis is begonnen!
Na een prima vlucht landen we in het donker en zien we dus nog niets van het beroemde Afrikaanse landschap. We hebben wel geluk dat de maan schijnt en de top van Afrika's hoogste berg op laat lichten. Ik heb gelukkig toch het gevoel in Afrika te zijn. Trouwens dat gevoel bekruipt me ook steeds meer als we de rit richting Arusha maken, want links en rechts inhalen, overstekende mensen en slechte wegen ken ik niet in Nederland.
De komende ruime week trekken we door Noord-Tanzania, waar we achtereenvolgens Arusha NP, Lake Manyara NP, Seregenti, Ngorongoro en Tarangire NP zullen gaan bezoeken.
Het eerste park is er één om lekker in te komen. In Arusha NP zitten geen grote rovers en kan dus op sommige plekken gewandeld worden. Toch is het spannend om oog in oog te staan met buffels en giraffen. Het uitzicht op Mount Meru en de vele meren maken dit park toch zeker de moeite waard.
Bekender en bijzonderder is echter het park dat vlak bij Mbo Wa Mtu ligt. Lake Manyara NP is beroemd op de zeldzame boomleeuwen. Slechts op twee plekken klimmen leeuwen regelmatig in bomen en dit is er één van. Het park heeft echter meer, want we zien in een dag olifanten, giraffen, gnoes, zebra's, vele bavianen, baobaps en nog veel meer. Hoogtepunt is echter wel als we vlak voor het sluiten van het park de boomleeuw vinden. Dit is erg lastig, want het is natuurlijk goed verstoppen tussen de takken. De drie vrouwtjes die we vinden zijn dan ook verrast en na 10 minuten besluiten ze de boom te verlaten en op zoek te gaan naar een rustiger plekje. Wat een ervaring om zo dicht bij deze bijzondere dieren te zijn.
Na een nacht en daaropvolgend ontbijt met prachtig uitzicht rijden we richting de Serengeti, maar niet voordat we genoten hebben van het uitzicht over de Ngorongorokrater. Vanaf 600 meter hoogte zien we onder ons in het felgroene gras een familie olifanten lopen. Werkelijk alsof het hof van Eden voor ons ligt.
De serengeti is een groot gebied met vlaktes, bos, meren en kopjes. We verkennen het gebied van Ndutu Lodge. Een prachtig gelegen lodge waar het wild letterlijk aan je huis knabbelt. We hebben geluk dat de grote kuddes nu precies hier zijn en we zien dan ook honderdduizenden gnoes, zebra's, gazelles en de rovers die erbij horen. Leeuwen, cheetah, Hyena, jakhalzen en gieren. Ook de olifanten ontbreken niet. We voelen ons echt te gast in een onwerkelijke omgeving. Na het spotten van de volledige big five, waaronder 25 leeuwen op een rots en een luipaard in een boom tijdens de ochtendsafari gaan we naar De krater toe.
De afdaling is al bijzonder, want in de diepte zie je over zwarte stipjes. We weten alleen nog niet of het een olifant, neushoorn, nijlpaard, buffel etc is. De tocht in de krater is fantastisch, want we zien van alles. Rovers, vogels, grazers, schijnaanvallen, eters en zelfs een nieuwe familie neushoorns. Wat bijzonder.
We sluiten onze reis af in Tarangire, dat bekend is vanwege de mooie Afrikaanse landschappen. Ook hier veel wild, alhoewel het meer verspreid is. Vooral de mooie baobaps en de uitzichten maken het bijzonder.
Een inspirerende ervaring en reis, die voor altijd in mijn herinnering zal blijven!

Michiel80 Positie 31048 (0 p.) Lid sinds 29-03-2010 Foto's en tips: 37 Blogs: 3 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Boomleeuwen bij Lake Manyara
blogfoto nr. 2
Familie zebra's bij Lake Ndutu
blogfoto nr. 3
Luipaard in de Serengeti
blogfoto nr. 4
Familie neushoorns met kraanvogels in de Ngorongoro krater
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Oog in oog & tand om tand met haaien
2 1
Gepost op 26 april
Bahamas Nassau
Panama, een nieuw pareltje
4 1
Gepost op 30 maart
Panama

Reacties bij deze blog

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Leuk beschreven. Wij hebben alle parken die je noemt ook bezocht. De wandelsafari in Arusha NP is inderdaad erg leuk om te doen en de Ngorongoro kun je inderdaad het beste vergelijken met het paradijs!! Misschien heeft het er wel model voor gestaan!

Leeu

Door: Leeu • Geplaatst op

Leuke Afrika blog

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Ja,het blijft mooi en aantrekkelijk en als je eenmaal in Afrika geweest ben moet je steeds weer!!!.Leuk verteld

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.