Selous Game Park

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pyamafeestje in Selous Game Park

Selous Game Park,
Tanzania


Selous Game Reserve in Tanzania relatief weinig naamsbekendheid, wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld De Serengeti. Toch heeft het reservaat een oppervlakte van maar liefst 2x zo groot als Zwitserland. De regering wil echter niet dat het wildreservaat overspoeld wordt met toeristen en promoot het daarom nauwelijks. Er zijn slechts enkele camps om te overnachten.

Selous is géén Nationaal Park, wat een safari hier heel anders maakt. Zo mogen de 4WD's overal off-road rijden en voelt het gebied erg ongerept. Tijdens de safari's die ik er had, spotte ik veel bijzonder veel wild. Olifanten, nijlpaarden, leeuwen, een overvloed aan giraffen, zebra's en impala's, krokodillen, hartebeesten, buffels, gnoe's, noem maar op. De dieren zijn minder vertrouwd met de aanwezigheid van mensen, dus ze reageren vrij natuurlijk. Dit betekent vaak vluchten. Hierdoor wordt fotograferen wellicht wat moeilijker, maar de ervaring des te authentieker.

Zebra's zijn niet de meest schuwe dieren, die leken nog redelijk comfortabel te zijn in onze aanwezigheid. Er schijnt een zebra-ras te zijn dat alleen in dit reservaat voorkomt, de Selous' zebra. Of deze kudde deze soort betreft weet ik helaas niet.